Adam Pardy.
SHL

Frölunda bekräftar NHL-värvningen: ”Uppfyller den kravprofil vi haft”

ANNONS

En defensiv pjäs försvann ut när Mike Weber tvingades lägga av. Nu har Frölunda gjort klart med hans ersättare – Adam Pardy.
– Han är en stor, stark och defensivt inriktad back med bra karaktär, säger Frölunda Indians sportchef Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande.

En knäskada tvingade Frölundas nyförvärv Mike Weber att avsluta karriären vid 30 års ålder. Ända sedan beskedet om amerikanens avsked har klubben jagat en ersättare. Nu har man funnit honom.

Det blir ytterligare en nordamerikan man plockar in, detta i form av NHL-meriterade Adam Pardy. 33-åringen har spelat 342 matcher för sex olika klubbar i världens bästa liga.
– Han uppfyller den kravprofil vi har haft. Han är en stor, stark och defensivt inriktad back med bra karaktär, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Kanadensaren har inte spelat hockey den här säsongen. I fjol blev det fyra matcher med Nashville Predators och ytterligare 31 med farmarlaget Milwaukee Admirals i AHL.
– Han vet vad det handlar om, men vi är medvetna om att han kommer att behöva någon vecka eller två för att anpassa sig till stor rink och vårt spel, säger Sjöström.

”HAR UNGEFÄR SAMMA SPELSTIL”

Adam Pardy draftades av Calgary Flames i sjätte rundan 2004. Hans poängmässigt sett bästa säsong kom också med Flames 2008/09 när han svarade för tio poäng (1+9) på 60 matcher.
– Jag och Mike (Weber) har ungefär samma spelstil. Jag är fysisk, spelar tufft med fokus på defensiven och spelet i box play, säger han om sitt eget spel.

I och med värvningen av Pardy skickar Frölunda tillbaka backen Fredrik Styrman till Pantern i Hockeyallsvenskan. 26-åringen var poänglös på de sex matcher han gjorde under perioden med Frölunda.

LÄS ÄVEN: När fyllot snodde Frölundavärvningens hjälm

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM