Patrick McNally.
Nyheter

Amerikansk back klar för Leksand

ANNONS

Leksand har värvat ytterligare en nordamerikansk spelare. Efter att ha plockat in Alex Friesen och Matt Carey har man nu gjort klart med den amerikanske backen Patrick McNally.

Leksand har klättrat upp i toppen av Hockeyallsvenskan efter sin svaga säsongsstart. Nu håller klubben på att förbereda sig för en lång säsong med förhoppning om en SHL-plats till våren.

Mr. Madhawk var först med att rapportera att klubben förstärkt sin backuppsättning med en amerikansk spelare, den AHL-meriterade Patrick McNally, 26, som närmast kommer från Worcester Railers i ECHL.
– Vi har haft en tuff höst på backsidan med mycket skador vilket ha gjort att vi har plockat upp juniorer som klivit upp i seniorlaget och grabbarna har gjort det väldigt bra. Vi har samtidigt tittat efter en ny back som kan förstärka vårt defensiva spel och det tror vi att vi tar hittat i Patrick, skriver sportchefen Mikael Karlberg i ett pressmeddelande.
– Johan Hedberg har haft ett öga på Patrick en längre tid då han har spelat i San Jose Sharks farmarlag i två säsonger och Johan beskriver Pat som en storväxt stabil tvåvägsback.

McNally har en bakgrund på Harvard University och spelade därefter två säsonger för San José Sharks farmarlag San José Barracuda i AHL. Den här säsongen har han stått för tolv mål och 24 poäng på 29 matcher i ECHL. Med det är han ligans bästa målskytt bland backarna och sexa i poängligan bland försvarsspelare.

McNally blir den tredje nordamerikanen i Leksand efter Alex Friesen och Matt Carey.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM