170429 HV71:s Ted BrithŽn jublar med SM-pokalen LeMat efter att HV71 blivit svenska mŠstare under final 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och BrynŠs den 29 april 2017 i Jšnkšping. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91775 …
SHL

Så här låter den nya HV71-låten: ”Ville att det skulle bli en värdig låt”

ANNONS

HV71 har redan en klassisk låt som pumpas i Kinnarps Arena än i dag. Nu kommer en utmanare. Trubarduren Manuel Strandhag har släppt låten ”Blåa dagar” som en hyllning till klubben.
–– Det roliga i den här historien är ju att det var min 7-åriga dotter som kom och frågade mig om jag inte kunde skriva en ny HV-låt, berättar Strandhag för jnytt.se.

Det är bandet Crut som har skrivit och gjort den mest spelade och omtalade hyllningslåten till HV71. Men det finns fler. Som Manuel Strandhags alldeles färska sång ”Blåa dagar” som kom ut alldeles efter jul.

För jnytt.se berättar Strandhag om hur låten kom till och att det faktiskt var hans dotter som efterfrågade den.
– Det roliga i den här historien är ju att det var min 7-åriga dotter, som efter frenetiskt lyssnande på de redan befintliga HV71- klassikerna, kom och frågade mig om jag inte kunde skriva en ny HV-låt, säger Manuel Strandhag till sajten.
– Så när jag satte mig och skulle skriva den så var fokus på dottern så att hon skulle bli stolt och nöjd. Jag hade direkt strofen ”Vi har blåa dagar framför oss”, i huvudet. Som en blinkning till nästa generation, min dotter. Det var viktigt för mig att den skulle bli värdig och något hon kan vara stolt över.

”MAN MÅSTE JU HA MED NÅGRA KLYSCHOR”

Trubaduren Strandhag säger att han ville göra något annorlunda jämfört med de HV-låtar som redan finns ute.
– Absolut inget ont om befintliga HV-låtar, de tjänar verkligen sitt syfte, men jag hade ingen lust att skriva något liknande. Alla klyschor har ju ändå redan använts. Så tanken var en sjyst genomarbetad ballad med en värdig text. Sedan märkte jag ganska snabbt att det var svårt att hålla sig. Man måste ju ha med några klyschor, och det måste ju vara allsångsvänligt, annars är det ju ingen hockeylåt, konstaterar han.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM