Sverige tog sin 44:e raka seger mot Ryssland.
Nyheter

Ny svensk gruppseger – tog 44:e (!) raka vinsten: ”Jäkligt skönt”

Juniorkronorna hade 43 raka segrar inför matchen mot Ryssland. Nu har man förlängt den otroliga sviten till 44. Sverige vann med 4-3 efter straffar och är återigen gruppsegrare i JVM.
– Jäkligt skönt. Vi fick en tuff match innan slutspelet så nu är vi redo för fullt, säger Rasmus Dahlin.

BUFFALO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det är väldigt kallt i Buffalo, men Juniorkronorna är fortsatt stekheta. I natt tog laget sin 44:e raka seger i JVM:s gruppspel. Den här vinsten satt dock väldigt långt inne. Det krävdes straffar för att Sverige skulle kunna besegra Ryssland med totalt 4-3.

Det började även bra för Sverige när Lias Andersson öppnade målskyttet och gjorde 1-0. Men ryssarna kom tillbaka och Dmitri Sokolov kvitterade till 1-1. Timothy Liljegren och Klim Kostin gjorde sedan varsitt mål för sitt respektive lag och det stod 2-2 på tavlan efter en period.

Sverige fick inleda den andra perioden i spel fem mot tre i nästan två minuter. En spelform som tidigare varit så framgångsrik för Juniorkronorna. Men de blågula fick inte hål på den ryska boxen trots att man hade många minuter i den spelformen.
– Ryssland var bra i boxplay, det får vi komma ihåg också. Vi tog lite för lite skott kanske, men det får vi fila på, säger Rasmus Dahlin.

GUSTAFSSON NÄRA ATT BLI MATCHHJÄLTE

Tredje perioden blev även den målsnål. Men med drygt fem minuter kvar klev Glenn Gustafsson fram och visade vart skåpet ska stå. Örebro-forwarden satte 3-2 till Sverige, men det blev tyvärr inte segermålet. Ryssland kvitterade till 3-3 mindre än två minuter senare.

Men Ryssarna var tvungna att vinna med två mål eller fler för att sno gruppsegern från Sverige. Och trots att de plockade ut målvakten på slutet var matchen oavgjord efter tre perioder. Förlängningen blev även den mållös och allt fick avgöras på straffar. Men vid det läget var Juniorkronorna alltså redan klara gruppsegrare.

STRAFFAR FICK AVGÖRA

Det stoppade dock inte Juniorkronorna från att knipa bonuspoängen och fixa fjärde raka segern i det här gruppspelet. Filip Gustavsson var en duktig i straffräddare och Oskar Steen satte den avgörande straffen för Sveriges del. I och med segern lever alltså den otroliga sviten med 44 raka segrar i gruppspelet. Ett otroligt imponerande facit.
– Jäkligt skönt. Vi fick en tuff match innan slutspelet så nu är vi redo för fullt, säger Dahlin.

SLOVAKIEN I KVARTSFINAL: ”LIVSFARLIGA”

Som gruppsetta ställs nu Sverige mot Slovakien i kvartsfinalen.
– De slog USA och de kan vara livsfarliga. Det gäller att vi är ödmjuka inför uppgiften, slår Dahlin fast.
– Det var det bästa laget vi kunde få på pappret men vi måste ut och spela ordentligt och ta oss an matchen på det bästa sätt vi kan och försöka vinna, säger Oskar Steen.

Sverige spelar sin kvartsfinal den 2 januari klockan 00:00.