Mike Weber
SHL

Förlängde kontraktet med Frölunda – nu lägger han av: ”Hans knä håller inte”

ANNONS

Mike Weber skulle stabilisera Frölundas defensiv. Han gjorde ett så pass bra jobb under sin tid på korttidskontrakt att klubben valde att behålla honom resten av säsongen. Men något mer spel blir det inte för 30-åringen. Han lägger av.
– Tyvärr håller inte hans knä längre, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Det var efter landslagsuppehållet i november som Frölunda skrev kontrakt med den NHL-meriterade amerikanen Mike Weber. Förhoppningen var att 30-åringen skulle ge lagets defensiv en uppgradering efter en tid av svaga insatser.

Weber imponerade så mycket på lagledningen under de sju veckor han var kontrakterad att man förlängde kontraktet säsongen ut. Men dessvärre kommer han inte att kunna spela ut det kontraktet.

I dag kom nämligen beskedet att Weber inte bara lämnar Frölunda. Han tvingas sluta helt och hållet. Anledningen är en skada.

TVINGAS JAGA NYFÖRVÄRV

– Mike är ingen vek kille. Han har verkligen krigat och varit en tillgång för oss. Men tyvärr håller inte hans knä längre, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande.

Det handlar om en gammal skada som Mike Weber ska ha förvärrat i samband med Frölundas match mot Rögle 21 december. Det blev droppen som fick bägaren att rinna över.
– Efter diskussioner över julen fattade han beslutet att lägga av. Det är tråkigt för honom och för oss och vi vill passa på att tacka Mike för den tid han var hos oss och önskar honom lycka till i framtiden, säger Fredrik Sjöström som nu tvingas jaga ett nyförvärv.
– Vi har inlett jakten på en ny back. Och det vore önskvärt hitta en med en liknande profil.

Mike Weber hann spela 351 NHL-matcher för Buffalo Sabres och Washington Capitals under sin karriär. Han gjorde även 237 matcher i AHL. Under tiden i Frölunda blev det tre assist på tio SHL-matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM