CHICAGO, IL – OCTOBER 07: Columbus Blue Jackets center Alexander Wennberg (10) looks on during a game between the Chicago Blackhawks and the Columbus Blue Jackets on October 7, 2017, at the United Center in Chicago, IL. (Photo by Robin Alam/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA OCT 07 Blue Jackets at Blackhawks PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon1641007171543 …
Nyheter

Tunga NHL-säsongen blir tyngre för svensken – blir borta minst en månad

ANNONS

Alexander Wennberg har haft en tung NHL-säsong. Nu har den blivit ännu värre. I dag kom beskedet att Columbus Blue Jackets-centern blir borta i fyra till sex veckor på grund av en ryggskada.

Han gjorde 59 poäng i fjol och belönades med ett nytt sexårskontrakt värt 4,9 miljoner dollar per säsong. Årets säsong har inte varit lika fröjdefull för Alexander Wennberg. Han har dels dragits med en del skadebesvär, dels haft svårt att leva upp till förväntningarna efter den lyckosamma fjolårssäsongen.

När han nu äntligen fått lite fart på produktionen i december kommer nästa bakslag för 23-åringen. Under annandagen kom nämligen beskedet att Wennberg drabbats av en ryggskada som kommer att hålla honom borta från spel i fyra till sex veckor.

Wennberg har svarat för 16 poäng (4+12) på 30 matcher den här säsongen. Han hade fem poäng på sina fem senaste matcher innan han försvann ut med skada efter matchen mot Pittsburgh Penguins den 21 december.

ATKINSON BORTA FYRA TILL SEX VECKOR

Columbus kommer inte bara att sakna Alexander Wennberg i laguppställningen de närmaste fyra till sex veckorna. Även amerikanen Cam Atkinson, fjolårets interna poängkung, har drabbats av skada. Det handlar om en bruten fot som han tvingas operera.

I likhet med Wennberg har Atkinson haft svårt att leva upp till fjolårets standard efter att ha skrivit ett nytt, lukrativt kontrakt med Blue Jackets. Efter att ha skjutit 35 mål och svarat för 62 poäng i fjol har den 28-årige högerforwarden bara mäktat med sex mål och 13 poäng på 32 matcher den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL