Brian Boyle.
Nyheter

Tre månader efter cancerbeskedet – stod för tre assist på 33-årsdagen

ANNONS

Det var en match där flera spelare stötte på sin tidigare klubb, men framför allt en där cancersjuke Brian Boyle firade sin 33-årsdag med att svara för tre assist.
– Vi måste få bidrag från alla och fortsätter att få det, säger han efter New Jersey Devils 5–3-seger mot Anaheim Ducks.

Det har varit ett känslosamt sista halvår av 2017 för Brian Boyle. Alldeles inför NHL-säsongens start fick den amerikanske centern, som skrev på för New Jersey Devils i somras, att han drabbats av leukemi. Dock en hanterbar variant som går att behandla och hålla i schack med rätt sorts medicinering.

Sedan han gjorde comeback 1 november har Boyle varit en viktig kugge för Devils. Det har inte minst märkts den senaste tiden, då han har noterats för sju poäng på sina senaste fem matcher.

I natt firade veteranen, med närmare 650 NHL-matcher på meritlistan, sin 33-årsdag med att spela fram till tre av målen när New Jersey besegrade gästande Anaheim Ducks med 5–3. Två av assisten gick till kedjekamraten Stefan Noesen, som draftades av just Anaheim och spelade 14 NHL-matcher för klubben innan han kom till Devils under fjolårssäsongen. Hans 4–3-mål i den tredje perioden blev matchvinnande.
– Vi måste få bidrag från alla och fortsätter att få det. Det är alltid kul att göra det mot ditt förra lag, så vi är glada för Noesen. Det var ett viktigt mål, säger Boyle till nhl.com.

GJORDE BORT SPELAREN HAN TREJDADES MOT

Stefan Noesen var inte ensam om att möta tidigare lagkamrater. För några veckor sedan trejdade Anaheim backen Sami Vatanen till New Jersey i utbyte för centern Adam Henrique. Den sistnämnde hyllades med en video på jumbotronen och tackade för det genom att skjuta ett av Ducks mål i matchen. Och han gjorde det genom att förnedra Vatanen i processen.

Henrique lobbade pucken över finländaren, åkte ifrån honom och satte dit pucken på ett friläge mot Cory Schneider.
– Det var ett riktigt sjukt mål, måste jag säga, erkänner Vatanen.
– Jag får lyfta på hatten. Jag har aldrig sett något liknande. Det gick fort och han gjorde ett riktigt vackert mål.

Jesper Bratt producerade också i natt. Han sköt säsongens tionde mål för Devils och hade utöver det en assist. Det ger honom fina 23 poäng på 33 matcher. Jakob Silfverberg gjorde mål för Anaheim Ducks medan Rickard Rakell plockade upp en assist.

New Jersey – Anaheim 5–3 (0–2, 2–1, 3–0)
New Jersey: Stefen Noesen 2 (5), Miles Wood 2 (9), Jesper Bratt (10).
Anaheim: Ryan Getzlaf (2) (Rickard Rakell), Jakob Silfverberg (9), Adam Henrique (8).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL