170920 Trojas Jonathan Johnson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan VŠstervik och Troja/Ljungby den 20 september 2017 i VŠstervik. Foto: Daniel Nestor / BILDBYRN / COP 172 …
Västerviks IK

Ineffektiva Troja vann på sin effektivitet – två spelare gjorde hattrick

Troja hade inför matchens seriens sämsta effektivitet framåt med sina 7,62 procent. Ikväll gjorde de mål på närmare 26 procent av skotten när Västervik på bortaplan besegrades med 2-8. Jonathan Johnson och Tor Immo gjorde varsitt hattrick.

Troja hade inte så mycket inledningsvis. Därför kom det lite som en blixt från klar himmel när Jonathan Johnson kunde göra mål.
Därefter hamnade Troja i boxplay, men då kunde samme Johnson vandra hela vägen från egen zon och lägga in 0-2.

Efter detta bytte hemmalaget målvakt. Viktor Östlund fick gå ut och in kom veteranen Jonas Fransson. Västervik fick också en snabb revansch då de precis efter utvisningstidens slut kunde reducera genom Emil Wahlberg.

TVÅ HATTRICKSKYTTAR

Matchbilden där hemmalaget förde matchen stod sig även i den andra perioden. Men Troja stack upp ibland och efter nio minuter kunde Tor Immo sätta 1-3.
Västervik gav dock inte upp. I slutet av perioden gjorde Andreas Frisk mål.

Jonathan Johnson fullbordade sen sitt hattrick i inledningen av den tredje perioden och lite senare gjorde Tor Immo sitt andra. Sanningen att säga så rasade Västervik ihop fullständigt i avslutningsakten. Tor Immo kunde även han fullborda sitt hattrick för kvällen och David Rundqvist samt Nikolai Meyer kunde se till att siffrorna 2-8 stod på tavlan när slutsignalen ljöd.