ROCKAD. Almen Bibic försvinner från Rögle när Janne Jalasvaara kommer dit.
SHL

Rögle gör backrockad: finsk veteran in – tuffingen ut

ANNONS

Rögle BK rustar för att rädda SHL-kontraktet. På lördagen blev det klart att man värvar finske landslagsbacken Janne Jalasvaara samtidigt som man skickar Almen Bibic till Linköping.
– Hans erfarenhet och stabilitet kommer att hjälpa oss i egen zon. Jag har bara hört goda saker om Janne, säger sportchefen Chris Abbott.

Rögle trendar uppåt efter den stora rockaden på ledarsidan där Chris och Cam Abbott klev in för att ersätta Anders ”Masken” Carlsson och Anders Eldebrink som sportchef respektive coach. Så sent som i går besegrade SHL-jumbon de regerande mästarna HV71 på bortais med 3–2 och närmar sig sakteliga lagen ovanför kvalstrecket.

Nu gör Rögle ytterligare en rockad för att öka chanserna till nytt kontrakt. På lördagen bekräftade klubben att man värvat den tungt landslagsmeriterade finska backen Janne Jalasvaara samtidigt som man släpper Almen Bibic till Linköping.

”JÄTTELYCKLIG ÖVER DEN HÄR CHANSEN”

33-årige Jalasvaara var kapten för kinesiska KHL-laget Kunlun Red Star i fjol, men har gått kontraktslös hela hösten. Han har erfarenhet av närmare 300 KHL-matcher och har vunnit två Gagarin Cup-mästerskap med Dinamo Moskva. Han har dessutom spelat ett VM för Finland.

Almen Bibic, 24, lämnar Rögle efter mer än fyra säsonger i klubben. Backen, med rötterna i Dalarna, fick dåligt med speltid i Ängelholmslaget under hösten och ser nu fram emot en nytändning i Linköping.
– Jag är jättelycklig över att få den här chansen att komma till LHC. Linköping är duktiga på att fostra backar och har fått fram väldigt många bra. Jag har hört väldigt gott om Klas Östman som är ansvarig för backarna och det var en viktig del i mitt beslut, säger Almen Bibic i ett pressmeddelande från LHC.

Bibic hade en assist på 18 matcher med Rögle innan lördagens klubbyte.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM