Jenelle Kohanchuk.
SDHL 2

Kohanchuk blev matchvinnare för Modo i toppmötet

Modo fick en skön revansch mot Luleå efter förlustmatchen i går. Under den rafflande förlängningen blev Jenelle Kohanchuk stor matchvinnare med sitt 3-2-mål.

Med 0-1-förlusten färskt i minnet klev Modo ut på isen i Coop Norrbotten Arena inför 749 åskådare med förhoppningar om revansch. Men laget fick en tung start när Anja Stiefel och Rebecca Stenberg gav Luleå ledningen med 2-0 under den första perioden.

Efter det jobbade sig gästerna in i matchen och kunde först reducera i mittperioden via Michela Cavas klubba. Väl i den tredje perioden satte Kaitlyn Tougas den viktiga kvitteringspucken och tog matchen till övertid.

Väl där klev Jenelle Kohanchuk fram och sköt hem tunga poäng till toppstriden av SDHL. Modo gjorde i och med segern ett litet ryck från Luleå och avståndet mellan tvåan och trean i serien är nu tre poäng.

***

Göteborg HC tog sin andra seger för säsongen när laget ställdes mot SDE HF. 3-1 skrev slutresultatet till efter mål av Jennifer Carlsson, Matilda Carlsson och Genevieve Bannon i bortalaget. Hemmalagets enda fullträff gjordes av Phoebe Staenz.

***

Djurgården vann över Brynäs med 4-1. Bortalaget tog ledningen genom Emelie Cordoba, men sedan var det hemmalaget som tog över matchen via fyra fullträffar i rad. Jessica Adolfsson, Andrea Dalen, Hanna Olsson och Julia Östlund blev målskyttar för Djurgården.

***

Linköping besegrade Leksand med 2-0 under lördagen efter mål i den första och tredje perioden. Denise Altmann skickade in sitt 15:e mål för säsongen i den inledande perioden – och Moa Wernblom stängde drabbningen med sitt 2-0-mål med drygt sju minuter kvar av matchen.

***

AIK tog en hemmaseger med 4-2 när HV71 kom på besök. Johanna Lagus och Sara Hjalmarsson gav AIK en 2-0-ledningen efter första perioden. HV71 kom sedan tillbaka genom mål av Michelle Claesson och Fanny Rask i inledningen av den tredje perioden.

Med tio minuter kvar gjorde Frida Ekdahl 3-2 och i matchens sista minuten fastställde Lisa Johansson slutresultatet i tom målbur.