Sami Vatanen.
Nyheter

Skadekrisen tvingar Anaheim att agera – trejdar finske backstjärnan

ANNONS

Anaheim Ducks tuffa skadesituation tvingar klubben att agera. På torsdagen trejdade klubben sin finska back Sami Vatanen till New Jersey Devils mot centern Adam Henrique och forwarden Joseph Blandisi.

Anaheim Ducks klev in i säsongen med en tuff skadesituation. Den har inte ljusnat under hösten. I nuläget har klubben inte mindre än sju spelare på skadelistan, vilken inkluderar Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, Rickard Rakell och Patrick Eaves.

Nu väljer klubben att värva för att hålla bredden på truppen uppe i väntan på att de skadade spelarna ska återvända. I dag skeppade general managern Bob Murray sin finska back Sami Vatanen och ett villkorligt draftval till New Jersey Devils. I utbyte får han centern Adam Henrique, forwarden Joseph Blandisi och ett val i tredje rundan av nästa sommars draft.

VAR NOMINERAD TILL CALDER TROPHY 2012

Vatanen, 26, inledde säsongen på skadelistan efter att ha opererat ena axeln i våras. Sedan comebacken har han gjort fyra poäng (1+3) på 15 matcher. Finländaren draftades av Ducks i fjärde rundan 2009 och har varit klubben trogen sedan 2012.

Henrique, 27, har också bara tillhört en NHL-klubb sedan han draftades av New Jersey i andra rundan 2008. Kanadensaren har fyra mål och 14 poäng på 24 matcher så här långt. Han var nominerad till Calder Trophy som årets rookie i NHL 2012, samma år som Gabriel Landeskog tog hem utmärkelsen.

Blandisi, 23, har pendlat mellan NHL och AHL de senaste två säsongerna. I år har det enbart blivit spel för farmarlaget Binghamton Devils, där han har svarat för 14 poäng (3+11) på 19 matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL