SHL

Tog första bortavinsten – på nio månader: ”Spelar ett igelkottförsvar”

ANNONS

Den 28:e februari 2017 besegrade Karlskrona Leksand på bortais. Nu, en hel graviditet senare, har man vunnit på bortaplan igen. KHK slog idag Malmö med 4-2.

KHK har haft en helt okej poängutdelning på hemmaplan. Borta har man däremot haft det tufft. Inför kvällens bortamatch hade man bara tagit två av sina 19 poäng under säsongen på bortais. Nu är den siffran fem av 22 poäng.

Man besegrade nämligen Malmö med 4-2 efter att Johannes Jönsson storspelat i kassen. Ove Molins manskap visade dessutom på en sällsynt effektivitet när det gäller Karlskrona. Redan efter 23 sekunder kom 1-0 när Henrik Nilsson lyckades överlista Oscar Alsenfelt i Malmös kasse. En minst sagt viktig start.
– Det var precis vad vi ville ha. Vi sa inför att vi skulle komma ut hårt, spela enkelt och slänga ned puckarna på mål, säger Nilsson till C More.

”SPELAR ETT IGELKOTTFÖRSVAR”

I den andra perioden utökade Joachim Rohdin ledningen till 2-0. I slutakten blev det dock spännande. Axel Wemmenborg tryckte in 2-1, Morten Madsen satte 3-1, och sen var det Rhett Rakhshani som gav Malmö chansen till en slutforcering när han gjorde 3-2. Men någon kvittering kom icke.

I stället kunde Emil Larsson göra mål i tom kasse och fastställa slutresultatet till 4-2. Den första bortavinsten på nio månader var ett faktum. Malmö har nu förlorat tre raka matcher på hemmaplan.
– Vi måste sätta dit lägena i den här matchen. Vi har ett massivt spelövertag, men de spelar ett igelkottförsvar med fem på insidan och vi är fem på utsidan. Då är det oerhört svårt att göra mål, säger Malmös back Nils Andersson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL