Matt Duchene.
Ottawa

Matt Duchene fortsätter vara osynlig – poänglös efter trejden

ANNONS

Matt Duchene skulle boosta Ottawa Senators offensiv. Men hittills har han inte ens kommit med i poängprotokollet. I natt lämnade han isen poänglös för sjunde matchen i rad efter trejden med Colorado Avalanche.

Fyra raka förluster. Ottawa Senators åkte på ännu ett nederlag i natt när Columbus Blue Jackets – fortsatt utan skadade Alexander Wennberg i laget – besegrade dem med 5–2 hemma i Nationwide Arena.

Vad som kanske är lika alarmerande för Senators är hur det går för nyförvärvet Matt Duchene efter trejden som tog honom från Colorado till Ottawa i samband med Globenmatcherna tidigare i månaden. Ottawa fick med sig fyra poäng från de bägge matcherna i Stockholm, men har inte fått spelet att lossna efter det. Det gäller kanske framför allt Duchene.

Sju matcher in i sejouren i sin nya klubb är 26-åringen fortfarande poänglös, trots att han skjutit 24 skott på mål i processen.
– Som jag sagt många gånger, en säsong är full av toppar och dalar och om tio matcher kan vi har en totalt annorlunda konversation, säger Duchene till Ottawa Sun apropå sin formsvacka.

KARLSSON POÄNGLÖS I FEM RAKA – CLAESSON PETAD

Columbus går desto bättre just nu. I natt fick laget dessutom i gång fjolårets stora målskytt Cam Atkinson. Amerikanen hade en tung start på säsongen med en skada som störde, men fick nu efterlängtad utdelning och gjorde två mål efter att ha gått mållös från åtta raka. I fjol sköt han 35 mål och belönades nyligen med en fet kontraktsförlängning värd 340 miljoner kronor för sju år.

I Ottawa har Erik Karlsson tappat i produktivitet i takt med att laget haft problem. Han har gått poänglös från fem raka matcher efter besöket i Stockholm, där han stod för fyra assist på två matcher. Noterbart är även att coachen Guy Boucher valde att peta Fredrik Claesson i natt.

Columbus – Ottawa 5–2 (1–1, 1–1, 3–0)
Columbus: Cam Atkinson 2 (6), Markus Nuutivaara (1), Nick Foligno (4), Tyler Motte (3).
Ottawa: Tom Pyatt (4), Mike Hoffman (8).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL