Cam Atkinson.
Nyheter

Columbus säkrar stjärnforwarden – skriver nytt sjuårskontrakt värt 340 miljoner

ANNONS

Förra säsongen fick han sitt stora genombrott med 35 mål och 62 poäng. Nu är Columbus Blue Jackets på väg att teckna ett nytt sjuårskontrakt med Cam Atkinson, uppger Aaron Portzline på The Athletic.

Med sina 173 centimeter var det aldrig en självklarhet att Cam Atkinson skulle bli en NHL-spelare. Han draftades först i sjätte rundan 2008, ett år efter sin egentliga draft, och hade oddsen emot sig på alla sätt och vis.

Men i likhet med många andra småvuxna, skillade spelare hade den 28-årige amerikanen bevisat med råge att han duger till i NHL. I fjol fick Atkinson sitt definitiva genombrott i NHL med 35 mål och 62 poäng. För att undvika att riskera att förlora honom som free agent till sommaren ska Blue Jackets nu ha skrivit ett långtidskontrakt med högerforwarden.

5,75 MILJONER DOLLAR PER SÄSONG

Det är Aaron Portzline på The Athletic som rapporterar att parterna är överens om ett nytt sjuårskontrakt värt 40,25 miljoner dollar – närmare 340 miljoner svenska kronor. Kontraktet har en lönetaksträff på 5,75 miljoner dollar och gäller från och med säsongen 2018/19 till och med säsongen 2024/25.

Kontraktet gör honom till lagets tredje bäst betalde forward efter Artemij Panarin (sex miljoner dollar per säsong) och Brandon Dubinsky (5,85 miljoner per säsong).

Cam Atkinson har spelat 397 NHL-matcher sedan debuten under säsomgen 2011/12 och har gjort 125 mål och 233 poäng. Den här säsongen har startat trögare än fjolåret, till viss del beroende på skadebekymmer. Efter 15 matcher har Atkinson svarat för fyra mål och sex poäng.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL