Miles Wood.
Nyheter

Underläge 1–4 – då gav oväntat hattrick segern till New Jersey Devils

ANNONS

New Jersey Devils var illa ute i söndagens möte med Chicago Blackhawks. Underläge 1–4 i första perioden när en oväntad hjälte trädde fram. Med sitt första hattrick i NHL-karriären var Miles Wood högst delaktig i att ge laget en 7–5-seger.
– Det kändes sannerligen bra, säger matchvinnaren.

Det svänger ordentligt om årets upplaga av New Jersey Devils. Det unga, fartfyllda laget tippades bli ett av bottenlagen i NHL den här säsongen, men har inlett säsongen långt bortom alla förväntningar.

I natt svarade laget för en av de mer imponerande insatserna den här säsongen när man lyckades ta sig ur en ganska påtaglig knipa i mötet med Chicago Blackhawks. Devils släppte nämligen in fyra mål i första perioden och låg under med 1–4 när det var som allra värst.

En stark andraperiod och en oväntad matchvinnare såg till att vända på steken. Forwarden Miles Wood hade inför natten match svarat för elva mål på 76 NHL-matcher. I natt kom karriärens första hattrick för 22-åringen, som även hade en assist i matchen. Det hjälpte Devils till en 7–5-seger.

BRATT FEMMA I NYKOMLINGARNAS POÄNGLIGA

– Det kändes sannerligen bra. Vi kom ut lite lojt i första perioden, men som grupp så svarade vi bra i andra och tredje perioden. Det visar vilken karaktär den här gruppen har här. Det är kul att vara en del av den, säger han till nhl.com.

Förstavalet från sommarens draft, 18-årige Nico Hischier, hade också en utmärkt match. Schweizaren hade sin unga NHL-karriärs andra tre poängsmatch (1+2) och fick stopp på en nio matcher lång måltorka. Han har 14 poäng (3+11) på sina första 17 matcher i NHL och ligger med den noteringen delad tvåa i nykomlingarnas poängliga, tre poäng efter Arizonas Clayton Keller. Jesper Bratt hade en assist för Devils och är delad i samma poängliga med sina 13 poäng (5+8).

I Chicago ersatte Anton Forsberg Corey Crawford efter två perioders spel och stoppade tolv av 13 skott i tredje perioden.

Chicago – New Jersey 5–7 (2–4, 4–1, 1–0)
Chicago: Artiom Anisimov (6), Alex DeBrincat (6), Jan Rutta (3), Tanner Kero (1), Patrick Kane (6).
New Jersey: Miles Wood 3 (6) (Jesper Bratt), Andy Greene (2), Nico Hischier (3), Taylor Hall (6), Brian Gibbons (8).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL