ANAHEIM, CA – NOVEMBER 09: Andrew Cogliano #7, Chris Wagner #21, Hampus Lindholm #47, and Dennis Rasmussen #22 congratulate Jakob Silfverberg #33 of the Anaheim Ducks on his goal during the third period of a game at Honda Center on November 9, 2017 in Anaheim, California. (Photo by Sean M. Haffey/Getty Images) …
Vancouver

Blågul dominans när Anaheim vann – målvakten skadad mot forna laget

ANNONS

Det blev minst sagt en blågul fest när Anaheim tog emot Vancouver. I alla fall för hemmalaget som genom tre svenskmål kunde vinna med 4-1. Segern blev dock dyrköpt då målvakten Ryan Miller fick kliva av.

I somras bytte Ryan Miller Vancouver mot Anaheim och inatt ställdes han för första gången mot sitt forna lag sedan bytet. Sven Baertschi kunde ge bortalaget ledningen och Miller en taskig start. Men sedan spikade målvakten igen ända fram till den tredje perioden då han tvingades utgå på grund av skada.

Det var andra matchen i rad som Anaheims startande målvakt tvingades utgå skadad. I förra matchen mot Los Angeles Kings skadade sig John Gibson.

SVENSKTÄTT

Åtta svenskar fanns på isen i Honda Center, fyra i Anaheim och lika många i Vancouver, och det var hemmalagets blågula inslag som skulle bli matchavgörande. Hampus Lindholm kvitterade i den första perioden och Jakob Silfverberg kunde med sina två mål i den tredje fastställa slutresultatet till 4-1.
— Jag hade två skott och båda gick in, konstaterade en nöjd Silfverberg efter matchen.
— Det var en stor seger ikväll och vi behövde den här för laget.

I matchen noterades även Rickard Rakell för tre assist.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL