Conny Strömberg
Västerviks IK

Conny Strömberg drömmer om Modo: ”Försökt i tio år”

ANNONS

Sejouren i norska Lörenskog är över. Conny Strömberg fick inte förlängt kontrakt med klubben och blickar nu mot Hockeyallsvenskan. Helst av allt skulle han vilja flytta hem till Örnsköldsvik, men Modo tycks inte vara intresserade.
– Det känns som att jag försökt i tio år att komma tillbaka, men det finns alltid någon ursäkt, säger 41-åringen uppgivet till Hockeypuls.

Som hockeysverige.se rapporterat tidigare i dag är Conny Strömberg klubblös igen. Trots 13 poäng på 15 matcher och ledning i den interna poängligan fick han inte förnyat förtroende av norska Lörenskog när korttidskontraktet löpte ut.

41 år gammal är han på marknaden igen och berättar i en intervju med Hockeypuls att han siktar på en återkomst till Sverige och helst Hockeyallsvenskan. Några ”smålag” har hört av sig, men än så länge finns det inget konkret på bordet för veteranen.

Fick han bestämma själv skulle en hemkomst till Örnsköldsvik och Modo slå allra högst. Conny Strömberg har inte spelat för hemstadens stolthet sedan säsongen 1999/2000. Inte mycket tyder på att han kommer att få en till chans så här på karriärens höst.

”DET FINNS ALLTID NÅGON URSÄKT”

– Jag har faktiskt inte hört något därifrån. Den här gången heller, säger han till Hockeypuls.
– Det känns som att jag försökt i tio år att komma tillbaka, men det finns alltid någon ursäkt. Den här gången tänker jag inte ens ringa och fråga. Sundlöv (Modos sportchef) får läsa tidningen. Om jag skulle ringa nu lär han säga att de söker centrar.

Det har tidigare pratats om att Conny Strömberg har för höga löneanspråk, vilket skulle ha inverkan på intresset hos många allsvenska klubbar. Själv avfärdar han påståendet.
– Jag hade ingen hög lön (i Västervik) förra året. Jag behöver inte säga vad jag tjänade men med den lön jag hade förra säsongen så hade jag gått in på en niondeplats bland Modos forwards. Det var det jag hade lönemässigt, säger han bestämt och tillägger att han är öppen för alternativa förslag från klubbar.
– Jag kan köra ett prestationsbaserat kontrakt. Jag behöver inte ha en så hög lön, med en prestationsbaserad lön är det win-win för båda parter tycker jag. Det viktiga för mig nu är att vara i ett lag som kan åstadkomma något. Det är viktigare än 10 000 kronor extra någonstans.

Conny Strömberg gjorde 27 poäng (7+20) på 38 allsvenska matcher för Västervik i Hockeyallsvenskan i fjol.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL