Målvakten Linus Fernström.
SHL

”Antingen hade det blivit tacos hemma, eller så är man iväg till Färjestad borta”

Han är tänkt att lösa Brynäs målvaktskris. Men i Linus Fernströms första match för säsongen föll laget med 1-2 borta mot FBK.
– Vi sa det igår kväll tjejen och jag. Antingen hade det blivit tacos hemma eller så är man iväg till Färjestad borta. Det är lite kontraster, säger Fernström till hockeysverige.se.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Brynäs IF går igenom en riktigt tuff period. Klubben har fått en usel start på SHL-säsongen med 13 poäng på de fjorton första matcherna. Laget parkerar på en elfte plats i tabellen, långt ifrån topp sex som ger slutspel.

I torsdags mot Färjestad blev situationen knappast roligare. Förlust 1-4 och målvakten Felix Sandström utgick med skada. Sedan tidigare finns även klubbens andra målvakt, David Rautio, på skadelistan. 18-årige Samuel Ersson fick hoppa in senast, men målvaktskrisen var ett faktum. Blixtlösningen blev Linus Fernström som redan ikväll vaktade målet i bortamatchen Färjestad.
– Det har gått fort. Vi snackade igår och så var det bilen upp igår kväll. Det var lite allt att vinna så att det är bara på med grejorna och köra. Det är kul.

Hur känns det att slängas in så snabbt i hetluften?
– Jag har hållit igång hemma i två månader med bara skytte i stort sett och kört målvaktsträning.
– Vi sa det igår kväll tjejen och jag. Antingen hade det blivit tacos hemma eller så är man iväg till Färjestad borta. Det är lite kontraster, säger han och ler.

Så vad föredrar du. Tacokväll eller match med Brynäs?
– Det här. Sedan är det synd att vi inte får med oss poäng. Jag tycker att vi gör en grym match ändå. De skapar inte så mycket, eller vi låter inte de skapa så mycket. Det är surt att vi inte får med oss en pinne i alla fall.

”DET KÄNNS RINGROSTIGT”

Dessvärre blev det ingen succédebut för Linus Fernström i nya klubben. Trots att 30-åringen gjorde en stabil insats.
– Jag tycker vi spelar grymt tight försvarsspel och det gör det såklart lättare. Jag försökte bara hålla fokus och inte tänka så mycket utan fokusera på nästa puck, säger han om sin egen insats.

Insatsen var ännu mer stabil om man har i åtanke att han inte har spelat match sedan i februari.
– Ja, det var nog då någon gång. Vad ska man säga. Det beror så mycket på vilken typ av match det blir också.
– Jag tycker att vi spelar en bra match och det är klart att det gör det lättare. Men det känns ringrostigt, det är inget att sticka under stol med, men det vore konstigt annars. Jag har lite att jobba på nu.


Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

”JAG HAR FÅTT FLÄNGA RUNT”

Den tidigare klubblösa målvakten har jagat istider överallt i hela Sverige. Allt för att hålla igång och att vara redo.
– Jag har varit runt lite. Någon vecka uppe i Almtuna på försäsongen där jag körde mycket med dem. Sedan var jag med på en camp i Stockholm också. Och så var jag i Göteborg med några NHL-killar innan de åkte över igen. Så jag har fått flänga runt och senaste tiden har jag hyrt is själv och kört. Det har varit lite annorlunda.

Hur många hallar har du avverkat runt om i landet?
– Nja, jag vet inte riktigt. Det är väl en handfull.
– Men det är bara att välja. Det är det som gäller om man ska kunna vara på is.

Till slut hittade han en ny klubb. Chansen han har väntat på dök upp i Brynäs.
— Ja, att bara få en klubb och komma igång igen. Det är perfekt med (målvaktstränaren) Pecka (Alcén) och en kanonklubb som Brynäs, så det kan inte bli så mycket bättre.
– Det är alltid så första veckorna på säsongen, det brukar inte hända så mycket. Men nu i oktober, november så är det alltid någon som går sönder eller något som händer. Det är klart att det har varit frustrerande, men samtidigt har jag gått och hoppats och haft tålamodet och tränat på bra tycker jag.

INTERVJUN AVBRYTS

Hur ser du på lagets situation med sparkad tränare och skadade målvakter?
– Det är klart att lever man i hockeyvärlden så är man så fokuserad på varje dag. Det går upp och ned. Skulle man zooma ut lite som idag, vi gör en bra match, många är besvikna. Det ska man vara efter en förlust, men jag tycker ändå att vi gör en bra match. Man får se ljuset också.

Linus Fernström är förhoppningsvis Brynäs ljus i mörkret som kan hjälpa till att vända den negativa trenden. Men det är en klubb som har det riktigt jobbigt. När vi frågar Fernström hur han känner kring pressen att komma in som målvakt, avbryts intervjun av en Brynäs-ledare.

Klubben verkar ändå nöjd med nya målvakten så här långt. På presskonferensen fick han beröm av den assisterande tränaren Jan Larsson.
– Jag tycker han sköter sig jättebra. Han gör en väldigt bra match. Trygg, stabil, stor och täcker mycket.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten