Sök
Mathis Olimb.
SHL

Efter tunga fjolåret: ”Måste träna bra annars är jag kass”

Han värvades inför förra säsongen med stora förväntningar på sig. Men skadestrul satte stopp för att Mathis Olimb skulle prestera på den nivå han själv ville. Nu känner sig norrmannen i gott slag igen.
— Nu har jag varit skadefri länge och mår bra samtidigt som det är väldigt kul med hockey, berättar han för hockeysverige.se.

LINKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Mathis Olimb har haft en lång och framgångsrik hockeyresa. Han inledde karriären hemma i Norge för Manglerud/Star. Sedan har han spelat i Nordamerika, Tyskland, Sverige, Finland (KHL) och Schweiz. Lägg därtill att han nästan spelat varje VM och OS-turnering för Norge sedan debuten 2007 och inte mindre än fyra J20 VM-turneringar. Det är med andra ord en rutinerad och erfaren 31-åring Linköping värvade in i laget inför förra säsongen.
— Jag vet faktiskt inte vart min hockey passat bäst, men jag har gjort det bra här i Sverige så jag skulle nog säga att här och i Tyskland är där jag gjort bäst. Det tycker jag själv i alla fall, säger Olimb som gjort inte mindre än fem säsonger med Frölunda tidigare.

Har det fungerat bättre även vid sidan av isen här i Sverige?
— Ja, jag trivs bäst i Sverige. Det är inget snack om den saken. Nu har jag fru och barn och dom trivs också jättebra här så jag har ett bra familjeliv här också.

DRABBADES AV HEMLÄNGTAN

Mahis Olimb har varit över till Nordamerika och spelat två vändor. Dels spelade han redan säsongen 2004/05 i OHL för London Knights och Sarina Sting och dels åkte han över till Rockford IceHogs för spel i AHL säsongen 2010/11, men han har aldrig fått chansen i NHL.
— Nu känns det lite försent för att få chansen där, skrattar Mathis Olimb samtidigt som Niklas Persson med ett skratt kommer och frågar om Olimb nu lovat OS-guld till Norge.
Olimb:
— Första gången jag var där borta hade jag jättemycket hemlängtan. Då var jag 18 år och inte alls redo för att åka iväg så långt och bo själv.
— Andra gången, då jag var i Chicago, hade jag lite otur också där jag drogs med en skada. Men i stort sätt har karriären jämnat ut sig.

Vad var det som gjorde att du längtade hem första vändan?
— Jag har alltid varit hemmakär och tycker Norge och Sverige är fint ha ha…

INTE BITTER

Kan du känna en besvikelse över att du inte fick chansen i NHL och har du gett upp tanken helt på att få chansen där borta?
— Nu känns NHL lite långt borta. Det måste jag erkänna. NHL är något man kämpat för och jag tror att alla som är på den här nivån vill ta nästa steg och komma dit.
— Samtidigt ska jag vara stolt över det jag har gjort. Jag har alltid tränat bra och gjort mycket av min talang så det är inte så att jag går runt och är bitter. Jag tycker att jag har haft jättemycket roligt med hockey och är tacksam för det.

Du debuterade i elitserien redan 2009, hur har du utvecklats som spelare sedan dess?
— Hockeyn är totalt förändrad så det går inte att ge fullständigt fan i defensiven idag (skratt). Då kunde jag inte bry mig mindre om defensiven, men det där har förändrat sig. Idag ser jag mer stolthet båda vägar, offensivt och defensivt. Jag har blivit en mer tvåvägsspelare.

Ser du dig ännu tydligare som en framspelare idag?
— Absolut, samtidigt har jag alltid varit en sådan. Jag gillar att ge pucken till andra och försöka hitta öppnande passningar.

NÖJD MED INLEDNINGEN

Den här säsongen har Mathis Olimb svarat för tre mål och totalt sex poäng på elva matcher. Själv är också den 31-åriga centern ganska nöjd med inledningen av säsongen.
— Jag tycker själv att jag faktiskt har spelat riktigt bra. Jag har gjort mycket bra saker, men jag känner också att utdelningen uteblivit lite. Jag hade personligen gärna gjort några poäng till. Det hänger lite ihop med resten av laget, att vi som lag har svårt att göra mål. Ändå tycker jag att jag är mer med där det händer och varit mer fysisk.
— Jag hoppas att det kan lossna både för mig och laget att vi kan göra lite mer mål och tar hem lite mer segrar.

Förra säsongen hade Linköping ganska stora förväntningar på värvningen av Mathis Olimb, men det blev bara åtta mål och totalt 21 poäng på 40 matcher. Själv är han också ganska besviken på sin insatts den säsongen.
— Den säsongen var riktigt tung. Jag hade jättestrul med skador och så vidare. Jag har alltid varit sådan som måste träna bra annars är jag kass. Efter gångerna jag var skadad hade jag tungt att komma tillbaka.
— Nu känns det som att jag har fått en hel säsong till att träna upp mig för att komma i bra form och komma in i SHL-spelet. Det mesta ligger där för du måste ha den här grundträningen i kroppen om du ska klara dig bra i SHL. Nu har jag varit skadefri länge och mår bra samtidigt som det är väldigt kul med hockey. Sedan hade jag gärna haft lite mer medstuds och att vi i laget kunde vinna lite mer matcher, men det är en lång säsong kvar.

Mathis Olimb jublar efter ett mål förra säsongen. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Du är norsk mästare två gånger, när tänker du bli svensk mästare?
– Det hoppas jag att vi ska klara den här säsongen. Det är vad vi kämpar för, men först är det 40 matcher kvar och det gäller att sätta sig i en bra position inför slutspelet.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten