Tvillingarna Spink
SHL

Tvillingarna sköt Örebro till ny seger – trots bara tolv skott på mål: ”Måste berömma Linköping”

ANNONS

Igår var det inget snack om saken när Örebro slog tillbaka Linköping med 4-1. I dagens returmöte satt det betydligt längre inne – men ÖHK vann igen. Tyler Spink avgjorde i förlängningen.
– Vi hittade ett sätt att vinna, säger han till C More.

Örebro fortsätter överraska positivt, medan Linköping är på andra sidan av den skalan. I kväll vann Niklas Sundblads mannar för andra dagen i rad mot LHC och ligger uppe på sjunde plats.

LHC var dock det spelförande laget och vann skotten med hela 38-12 (!), men det räckte alltså inte. Matchen var oavgjord efter 60 minuter men innan förlängningen var över hade Örebro avgjort. Tyson Spink hittade tvillingbror Tyler som sköt avgörandet. Ett bra sätt tillfälle att skjuta sitt första SHL-mål.
– Det här var en bra vinst. De (Linköping) kom ut starkt och tog oss på hälarna lite men vi fick poängen så vi är glada.
– Man måste verkligen berömma dem som hade en matchplan. Vi klarade oss med tolv skott och lyckas vinna, säger matchvinnaren till C More.

Linköping kvitterade i den tredje perioden genom Derek Roy, sedan Gustaf Franzén gett Örebro ledningen. Men trots en stark match av östgötarna inkasserade man ännu en förlust. Man har bara en trepoängare på de inledande åtta matcherna.
– Vi spelar bra. Vi spelar ganska bra igår och jättebra idag. Men vi måste omsätta det i mål. Vi är väldigt ineffektiva. Vi skapar mycket chanser men håller i klubben lite för hårt för tillfället, säger coachen Dan Tangnes.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games