Sök
REDO ATT TA ÖVER? Kan William Nylander, Auston Matthews och Mitch Marner lyfta Toronto till nya höjder redan i år?
Toronto

TORONTO: Ett triumvirat som lyfter Leafs mot toppen

Fjolårets framgångar blåste nytt liv i Toronto Maple Leafs framtidshopp. Anförda av triumviratet Auston Matthews, William Nylander och Mitch Marner har Leafs ett lag som på sikt ser ut att kunna bli en utmanare till Stanley Cup. Frågan alla ställer sig nu är om det unga laget redan är moget att blanda sig i den absoluta toppstriden i ligan.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Calle Rosén, b, Växjö, Andreas Borgman, b, HV71, Ron Hainsey, b, Pittsburgh, Timothy Liljegren, b, Rögle, Miro Aaltonen, fw, Vitiaz Podolsk, Jeremy Bracco, fw, Windsor, Carl Grundström, fw, Frölunda, Dominic Moore, fw, Boston, Patrick Marleau, fw, San José.
Förluster:  Matt Hunwick, b, Pittsburgh, Aleksej Martjenko, b, CSKA Moskva, Brendan Leipsic, fw, Vegas, Sergej Kalinin, fw, SKA Sankt Petersburg, Brian Boyle, fw, New Jersey, Seth Griffith, fw, Buffalo, Brooks Laich, fw, Los Angeles (tryout), Milan Michalek, fw, klubblös.

S9

S1Frederik Andersen
Danskens sejour i Toronto Maple Leafs fick en tung start förra säsongen. Det dröjde inte många omgångar innan de första artiklarna som ifrågasatte värvningen av Andersen dök upp. Men 27-åringen växte med uppgiften och gjorde på det hela taget en bra första säsong i Maple Leafs. Kommer antagligen att behöva höja sig ytterligare ett snäpp om han ska kunna Toronto längre än första rundan ur slutspelet.

S2Jake Gardiner
Det är ofta Morgan Rielly som pekas ut som stjärnbacken i Toronto. Men när det gäller såväl faktisk produktion som underliggande siffror är Jake Gardiner snäppen vassare. Maple Leafs må sakna en riktig backstjärna, men skridskoskicklige Gardiner ger dem i alla fall en försvarare som har hög offensiv kapacitet. 43 poäng förra säsongen.

S3William Nylander
Först 61 poäng som rookie i NHL:s grundserie. Därefter en VM-insats vi sent ska glömma. William Nylander är den största offensiva svenska talangen att kliva in i NHL sedan Nicklas Bäckström och har redan under den här säsongen goda möjligheter att bli den poängstarkaste svensken i ligan. Kemin med Auston Matthews ser bara ut att bli starkare och starkare. De bådar för en riktig spännande säsong för Nylander, som ska ha nytt kontrakt efter den här säsongen. Det kan bli dyrt för Leafs.

S4Mitch Marner
Den lille trollgubben hade liksom Nylander en mycket fin rookiesäsong med 61 poäng. Marner har potential att bli en av NHL:s mest underhållande spelare, en kille som har så pass bra finmotorik att han kan dribbla i en telefonkiosk. Toronto kommer bara att växa som lag i takt med att Nylander, Marner och Matthews kliver in i sin prime.

S6
Lagets poängkung: 
Auston Matthews
Draftettan levde upp till alla förväntningar och lite till. Matthews plockade hem Calder Trophy som ligans främsta rookie och smällde in 40 mål i processen. Nu ska han ta nästa steg i Toronto och leda laget till mer än bara slutspel. Matthews kanske inte har kapaciteten att utmana Connor McDavid i toppen av poängligan. Däremot kan han nog han goda möjligheter att vinna Rocket Richard Trophy som logans främsta målskytt. Känslan är att han kommer att göra 50 mål eller fler minst en gång i karriären.

S5Kasperi Kapanen
Toronto Maple Leafs har inte jättemycket kvar att visa upp efter Phil Kessel-trejden med Pittsburgh Penguins för drygt två år sedan. Men Kasperi Kapanen är den kvarvarande pusselbiten som fortfarande ser ut att kunna ge Leafs värde. Finländaren, vald som 22:a spelare i draften 2014, snittade en poäng per match för Toronto Marlies i AHL, men fick bara åtta NHL-matcher i grundserien. Det lär bli fler den här säsongen, men då måste Kapanen visa att han kan slå sig in i den konkurrenskraftiga trupp och unga trupp som Leafs förfogar över just nu. Det är inte uteslutet att han får inleda säsongen i AHL.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Toronto Maple Leafs fans har upplevt många svåra år i modern tid. Fjolåret var tveklöst vändpunkten som gör att man äntligen kan våga hoppas på mer än bara en slutspelsplats. Auston Matthews är redan nu en av ligans bättre centrar och kommer bara att bli bättre. Både William Nylander och Mitch Marner kommer att bli storstjärnor i ligan de också. Med det här triumviratet till kärna kommer Leafs att bli ett synnerligen svårstoppat gäng på sikt. Kanske redan nu. Att tippa laget som Stanley Cup-vinnare 2018 känns förhastat. Det finns tydliga brister, inte minst i backuppsättningen, och fortfarande ett litet frågetecken för hur bra målvakten Frederik Andersen faktiskt är. Men med den dynamiska forwardsuppsättningen som demoncoachen Mike Babcock förfogar över skulle det vara överraskande om det här laget inte tog ytterligare ett steg i sin utveckling och blev ett lite mer stabiliserat slutspelslag jämfört med i fjol, där man säkrade sin plats bland de 16 främsta på ett nagelbitande sätt. Och kanske blir det redan under de närmaste säsongerna som Leafs kommer att ha bäst chanser att vinna något. Så länge klubben har Matthews, Nylander och Marner på ”billiga”  rookiekontrakt lämnar det en hel del yta i lönebudgeten till att bredda laget. Det utrymmet kommer sannolikt inte att existera när de skriver sina kommande kontrakt och i runda slängar kommer att ta upp en tredjedel av lönetaksutrymmet…

Patrick Marleau. Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports 

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
31) Frederik Andersen
35) Curtis McElhinney

BACKAR:
8) Connor Carrick
22) Nikita Zaitsev
44) Morgan Reilly ”A”
46) Roman Polák (tryout)
51) Jake Gardiner
52) Martin Marincin
65) Ron Hainsey

FORWARDS:
11) Zach Hyman
12) Patrick Marleau
15) Matt Martin
16) Mitch Marner
18) Ben Smith
20) Dominic Moore
23) Eric Fehr
25) James van Riemsdyk
26) Nikita Sosjnikov
28) Connor Brown
29) William Nylander
32) Josh Leivo
34) Auston Matthews
42) Tyler Bozak ”A”
43) Nazem Kadri
47) Leo Komarov ”A”

COACH: 
Mike Babcock (coach sedan 2015)

Idag 19:00
Örebro HK - Luleå HF
1 2.80
X 4.15
2 2.35
Idag 19:00
IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks
1 2.95
X 4.20
2 2.20
Idag 19:00
Färjestads BK - Växjö Lakers HC
1 1.83
X 4.50
2 3.85
Idag 19:00
Linköping HC - Rögle BK
1 3.05
X 4.20
2 2.15
Idag 19:00
Leksands IF - Djurgårdens IF
1 2.95
X 4.20
2 2.20
Idag 19:00
Frölunda Indians - Brynäs IF
1 1.74
X 4.55
2 4.30
Fredag 19:00
BIK Karlskoga - Almtuna IS
1 1.39
X 5.30
2 5.90
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten