Andrew Gordon.
SHL

Segern studsade ur Luleås händer: ”Det är olyckligt”

ANNONS

En övertidsseger för Luleå i Linköping i tisdags. En övertidsseger för Linköping i Luleå på lördagen. Det var ombytta roller när Linköping vände 1–3 till 4–3 och vann i Norrbotten efter att par riktigt fina studsar.
– Det är förhoppningsvis ett tecken på att vi börjar få lite tur med oss, säger segerskytten Andrew Gordon till C More.

Det vill sig inte riktigt för Luleå. Efter fem spelade matcher har man inte tagit en enda trepoängare den här säsongen. Detta trots att man hade en till synes betryggande ledning mot Linköping hemma i Coop Norrbotten Arena på lördagen.

Niklas Olausson och Einar Emanuelsson sköt varsitt mål i första perioden och gav Luleå en 2–1-ledning efter att Anton Karlsson skjutit matchens första mål för gästerna. Luleå kopplade sedan ett rejält grepp om matchen i andra perioden. I numerärt underläge serverade Karl Fabricius backen Pontus Själin till 3–1-målet. Luleå hade utöver det flera goda chanser att spä på ledningen, men Jonas Gustavsson stod emot – och fick dessutom hjälp av backen Patrick Mullen vid ett tillfälle då pucken dansade i målgården. Mullens skridsko hindrade då pucken från att ge norrbottningarna en tremålsledning.

LINKÖPING KOM IKAPP – PÅ 59 SEKUNDER

I tredje perioden vände det i stället tvärt. 2–3-reducering kom från Sebastian Karlssons klubba efter att Daniel Olsson Trkulja försökt spela fram Mathis Olimb med en spin-o-rama-passning. I stället gav han Karlsson öppet mål. 59 sekunder senare styrde Jacob Lilja ett backskott från Niclas Lundgren på målvakten Filip Gustavsson. Pucken studsade därefter in i kassen – via backen Brendan Mikkelsons båda ben.

3–3 var resultatet efter 60 minuter och Luleå misslyckades för femte matchen i rad att ta en trepoängare. I slutändan blev det bara en enda poäng för hemmalaget. I förlängningen skickade Andrew Gordon in segermålet för Linköping efter att ha tagit en ordentlig svängom i anfallszonen och tagit hjälp av Kristian Näkyväs skymning av målvakten.
– Mitt mål var att skära in i mitten, få pucken på mål och kanske skapa någon retur. Nu hade Kristian en så pass bra screen att den gick in med hjälp av stolpen. Det är förhoppningsvis ett tecken på att vi börjar få tur med oss, säger segerskytten till C More.

I Luleålägret misströstades det, och det inte helt utan anledning. Laget hade oflyt på flera av målen med studsar som ställde till det.
– Det är synd. Vi gör en bra match, men det är olyckligt på några av målen. Det är synd när vi har bra lägen och spelar bra, tyckte Thomas ”Bulan” Berglund – som fortfarande inte har vunnit med Luleå efter full tid den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL