Lara Stalder nätade tre gånger.
SDHL 1

Schweiziska stjärnan först till tvåsiffrigt i SDHL

ANNONS

Linköping hade svårt att få målskyttet att lossna mot SDE. Då klev den schweiziska stjärnvärvningen Lara Stalder fram och levererade. Med sina två mål i 6–0-segern mot SDE blev hon först till tvåsiffrigt i SDHL.

Linköping tappade sin kanadensiska fixstjärna Jennifer Wakefield inför den här säsongen på grund av hennes OS-satsning med landslaget. Ersättaren har dock visat sig vara en riktig hit för serieledarna.

När LHC på lördagen slog SDE med klara 6–0 på bortais svarade schweiziskan Lara Stalder för två av målen och blev därmed den första spelaren i SDHL att nå tio fullträffar den här säsongen. Detta på bara nio matcher.

FYRA POÄNG AV PERNILLA WINBERG

Stalder fick fart på LHC:s målskytte i matchen. Efter att ha gått in i tredje perioden med en 2–0-ledning satte Stalder 3–0 tidigt varpå hon fastställde slutresultatet till 6–0 i slutminuten. 23-åringen har 15 poäng (10+5) på nio matcher och finns med i toppen av poängligan, där finskan Michelle Karvinen, Luleå, är vassast med sina 19 poäng (8+11).

Poängbäst i Linköping var annars Pernilla Winberg med två mål och två assist. Hon har också 15 poäng (6+9) på LHC:s nio inledande matcher. Georgina Farman och Denise Altmann blev också målskyttar medan Florence Schelling stoppade 23 skott för sin andra nolla den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL