Tampa Bay

TAMPA BAY: Nu ska tårarna av sorg bytas ut mot tårar av glädje

Fjolåret vill man helst glömma. Ett upphajpat lag fick total soppatorsk – och fyllde på med bensin för sent. Nu ska man dock inte kunna misslyckas.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Michail Sergatjov, b, Montréal, Chris Kunitz, fw, Pittsburgh, Dan Girardi, b, New York Rangers, 
Förluster: Jonathan Drouin, fw, Montréal, Jason Garrison, b, Florida, Kristers Gudlevskis, mv, New York Islanders

S9

S1STEVEN STAMKOS

Var har vi Steven Stamkos? Tillsammans med Nikita Kutjerov var han enormt stark i inledningen av förra säsongen. På de 17 matcher han hann spela innan en skada satte stopp för säsongen stod han för 20 poäng (9+11) och visade med eftertryck att han alltjämt är en spelare i den absoluta världstoppen. Om Tampa Bay får ha en hel Steven Stamkos den här säsongen kommer man ha en av ligans bästa offensiva uppställningar.

S2VICTOR HEDMAN

Slutade trea i Norris Trophy-omröstningen förra säsongen efter att ha varit fullständigt glimrande. Ett ”normalt” år hade han till och med kunnat vinna titeln. Är kanske den som är Tampa Bays bästa och viktigaste spelare när allt kommer omkring. En komplett spelare som är bra i egen zon, har utvecklat sin skridskoåkning, och numera också är en av världens mest fruktade spelare i powerplay.

S3ONDREJ PALAT

Känslan är att Ondrej Palat fortfarande är ganska underskattad. Av naturliga skäl står han i skuggan av de tidigare nämna superstjärnorna, men Ondrej Palat är en pålitlig spelare som är perfekt att ha i en andraformation. Gör gott med poäng och bidrar med mycket i Tampa Bays offensiv. Har skrivit på ett kontrakt till 2022 vilket är ett tydligt bevis för hur mycket man uppskattar honom i det här laget.

S4BRAYDEN POINT
En riktig doldis som gjorde det oerhört bra som rookie förra säsongen och stod för 40 poäng på 68 matcher. Jag blir inte förvånad om Brayden Point klättrar ytterligare i Tampa Bays hierarki den här säsongen och verkligen blir en nyckelspelare i ordets rätta bemärkelse. Är 21 år och borde därför vara mer ”mogen” att leverera även under sin andrasäsong jämfört med många tonåringar som kommer in i ligan.
S6
Lagets poängkung: 
NIKITA KUTJEROV
Efter att ha varit en liten ”halvdoldis” för de allra flesta utom de mest inbitna hockeyfansen var det som att alla till sist fick upp ögonen för Nikita Kutjerov förra säsongen. Han gick från en riktigt bra spelare till att bli en superstjärna i NHL. Slutade tvåa i skytteligan, femma i poängligan och hade också ligans femte högsta poängsnitt. Men det lär finnas mer att hämta från Kutjerov. Låt säga att han får spela en hel säsong med Steven Stamkos. Då kan Tampa ha ligans mest fruktade radarpar.

S5YANNI GOURDE
25-åring som först nu slår sig in som ordinarie i NHL. Vi fick se små glimtar av vad Gourde kan göra redan under förra säsongen när han sköt sex mål på 20 matcher för Tampa. Utöver det var han en vass poängplockare i AHL där det blev 48 poäng på 56 matcher och sen 27 poäng på bara 22 matcher i slutspelet. En riktig joker som kan få sitt stora genombrott den här säsongen.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Inför förra säsongen var det många som höll Tampa Bay som den allra hetaste Stanley Cup-kandidaten i den östra konferensen. Det gick som bekant åt skogen. Ingen klubb hade fler spelare i World Cup än Tampa Bay, och efter att klubben två säsonger i följd minst gått till konferensfinal kändes det som att orken inte fanns där när säsongen startade. Efter jul fick man dock ordning på spelet och under våren var man ett av ligans hetaste lag. Det räckte inte. Nu lär det dock finnas en jäkla revanschlusta i hela laget. Tampa Bay har ett lag som kan ses som något försvagat i och med att Jonathan Drouin trejdats bort, men med tanke på att Steven Stamkos är tillbaka, att Andrej Vasilevskij fortfarande är ung, och att spelare som Brayden Point och Yanni Gourde lär ta kliv, finns det all anledning att tro att det här laget kan gå långt. Riktigt långt, till och med. Kanske hela vägen? Det är brutal konkurrens i öst med Pittsburgh och Washington som främsta utmanare, men på pappret har Tampa ett lag som absolut kan mäta sig med dem. Backsidan är fortfarande ett frågetecken men om Michail Sergatjov kan slå sig in där har man åtminstone ett riktigt spännande namn som kan stå inför sitt genombrott. Värvningen av Dan Girardi gör emellertid att det finns vissa anledningar att tvivla. Forwardssidan är däremot en av de främsta i hela NHL med en enorm spets och en riktigt bra bredd. Tampa Bay är för bra för att misslyckas igen. Det här är ett lag som är byggt för att vinna Stanley Cup. Ett nytt misslyckande skulle garanterat innebära att Jon Cooper får sparken från sitt tränaruppdrag.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
31)  Peter Budaj
88) Andrej Vasilevskij

BACKAR:
5) Dan Girardi
6)  Anton Strålman
29) Slater Koekkoek
55) Braydon Coburn
59) Jake Dotchin
62)  Andrej Sustr
77) Victor Hedman

FORWARDS:
9) Tyler Johnson
13) Cédric Paquette
14) Chris Kunitz
17)  Alex Killorn
18) Ondrej Palat
21) Brayden Point
22) Erik Condra
23)  J.T. Brown
24) Ryan Callahan
37) Yanni Gourde
40)  Gabriel Dumont
86) Nikita Kutjerov
89) Cory Conacher
90) Vladislav Namestnikov
91) Steven Stamkos ”C”

COACH: 
Jon Cooper (coach sedan 2012)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten