Vladimir Tarasenko.
St. Louis

ST. LOUIS: Naggade i kanten från start – det bådar för en deppig Blues

Säsongen har inte ens startat och St. Louis Blues skadelista är redan oroande lång. Med tanke på att flera av lagets bärande spelare tappade i produktivitet förra säsongen är frågan om laget har råd med det. Starten på säsongen kommer att bli otroligt viktig för hur årets upplaga av Blues ska klara sig. 

IN OCH UT 

Nyförvärv: Jake Walman, b, Providence College, Nate Prosser, b, Minnesota, Beau Bennett, fw, New Jersey, Klim Kostin, fw, Dinamo Moskva, Brayden Schenn, fw, Philadelphia, Oskar Sundqvist, fw, Pittsburgh, Chris Thorburn, fw, Vegas.
Förluster: David Perron, fw, Vegas, Jori Lehterä, fw, Philadelphia, Ryan Reaves, fw, Pittsburgh, Ty Rattie, fw, Edmonton, Brad Malone, fw, Edmonton, Nail Jakupov, fw, Colorado, Scottie Upshall, fw, Vancouver (tryout).

S9

S1Alex Pietrangelo
Kaptenen har varit stabiliteten personifierad på Blues blålinje de senaste säsongerna. Man kan alltid räkna med 40-50 poäng och bra spel i defensiven från Pietrangelo, som satte personbästa med 14 fullträffar i fjol. Befinner sig i lagret av backar alldeles under elitgruppen som har kapacitet att vinna Norris Trophy.

S2Colton Parayko
Kevin Shattenkirks flytt i fjol öppnade dörren för en större roll åt Parayko. Den hårtskjutande kanadensaren står på gränsen till ett större genombrott i NHL. Han visade i VM i våras att han kan producera på en högre nivå än han har visat upp hittills i NHL.

S3Jaden Schwartz
Den skicklige forwarden har etablerat sig som en pålitlig poängplockare och används inte sällan som parhäst till Vladimir Tarasenko. Smart, teknisk och trixig. Kommer att få lyfta ett extra stort lass med tanke på skadesituationen i klubben.

S4Alexander Steen

Alexander Steen fick ihop 51 poäng i fjol och på ytan tycktes det som om den rutinerade svensken hade en sedvanligt stabil säsong. Tittar man däremot lite djupare, på 33-åringens underliggande siffror, var det inte lika vackert. Steen har tidigare varit en spelare som har drivit spelet framåt och haft en positiv inverkan på Blues spel. I fjol föll hans produktion i spel fem-mot-fem genom marken samtidigt som hans Corsi (skottförsök för kontra emot) var på sin lägsta nivå (47,7 procent) i hela karriären. Antalet skottförsök från Steen själv gick också tillbaka en hel del. Om den vikande trenden kan hänvisas till de skadebekymmer han har haft på senare tiden återstår att se. Den här säsongen kommer att visa hur det ligger till med veteranens status. Dessvärre inleder han troligen säsongen på skadelistan.

S6
Lagets poängkung: 
Vladimir Tarasenko
37, 40, 39. Där har ni Vladimir Tarasenkos målproduktion under var och en av de tre senaste säsongerna. Den 25-årige ryska stjärnan har etablerat sig som en av NHL:s främsta målskyttar under den hör perioden och bör ha ytterligare ett par riktigt bra säsonger i sig. Tarasenko är byggd som en tank, men har samtidigt mycket fina tekniska kvalitéer som gör honom svårstoppad. Gör inte under 70 poäng om han kommer upp i normal standard den här säsongen.

S5Vince Dunn
St. Louis har draftat riktigt bra de senaste åren och har ett gäng riktigt spännande spelare på väg fram. Backen Vince Dunn är en av dem. Han överträffade alla förväntningar som rookie i AHL i fjol och gjorde 45 poäng. Om Dunn fortsätter på inslagen väg kommer Blues att få svårt att hålla honom utanför NHL-laget. Jake Walman är en annan spännande back som säkert kommer att få möjligheten att visa upp sig i NHL någon gång under säsongen.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Jay Bouwmeester, Patrik Berglund, Robby Fabbri, Zach Sanford och i värsta fall även Alexander Steen. St. Louis Blues går in i säsongen 2017/18 med en skadelista som kommer att testa deras bredd från första nedsläpp. Som om inte det vore illa nog har flera av lagets ledande spelare visat oroväckande tendenser att vara på väg utför. Alexander Steen är, som nämndes ovan, ett exempel, Paul Stastny ett annat. Det sätter press på nyförvärvet från Philadelphia, Brayden Schenn att ta ytterligare ett kliv. Schenn växte fram som något av en powerplay-specialist under sin tid i Philadelphia Flyers. Nu kommer han att behöva visa att han är mer än så. Magnus Pääjärvi är en annan som kan skickas in i en mer framträdande roll. Den tidigare jättetalangen fick ny fart på sin NHL-karriär efter Blues coachbyte i fjol, där Mike Yeo ersatte Ken Hitchcock, och började producera i en takt som man inte sett maken till sedan rookiesäsongen i Edmonton 2010/11. Med tanke på att Fabbri kommer att missa hela säsongen och Berglund halva blir andra tvungna att kliva fram för att Blues ska räcka till i konkurrensen i tuffa Central Division. Har de bredden som räcker till för det? Jag är tveksam till det och tror de lider risk att missa slutspel den här säsongen.


Alex Pietrangelo. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
34) Jake Allen
40) Carter Hutton

BACKAR:
4) Carl Gunnarsson
6) Joel Edmundson
19) Jay Bouwmeester
27) Alex Pietrangelo ”C”
29) Vince Dunn
36) Nate Prosser
41) Robert Bortuzzo
55) Colton Parayko

FORWARDS:
10) Brayden Schenn
12) Zach Sanford
15) Robby Fabbri
17) Jaden Schwartz
20) Alexander Steen ”A”
21) Patrik Berglund
22) Chris Thorburn
23) Dmitrij Jaskin
26) Paul Stastny ”A”
28) Kyle Brodziak
49) Ivan Barbasjov
56) Magnus Pääjärvi
70) Oskar Sundqvist
71) Vladimir Sobotka
91) Vladimir Tarasenko ”A”

COACH: 
Mike Yeo (coach sedan 2017)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten