Oskar Lindbom, Nolan Patrick, Ivan Provorov och Travis Konecny är några av supertalangerna.
Philadelphia

PHILADELPHIA: En hygglig nutid – en lysande framtid

Efter flera år där Philadelphia varit fast förankrade i mitten finns det nu anledning att se ljust på klubbens framtid. Anledningen? En talangbank som av vissa rankas som bäst i NHL.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Mike Vecchione, fw, Union College, Oskar Lindblom, fw, Brynäs, Jori Lehterä, fw, St.Louis, Nolan Patrick, fw, Brandon Wheat Kings, Brian Elliott, mv, Calgary
Förluster: Nick Cousins, fw, Arizona, Pierre-Edouard Bellemare, fw, Vegas, Brayden Schenn, fw, St.Louis, Steve Mason, mv, Winnipeg, Chris VandeVelde, Ottawa, Michael Del Zotto, b, Vancouver

S9

S1CLAUDE GIROUX

Lite i skymundan har Claude Giroux poängproduktion rasat ihop totalt de senaste åren. Han tappade från 86 till 73 poäng, därifrån till 67 och därifrån till 58. Med andra ord har Giroux i snitt tappat ungefär tio poäng per säsong från 2013/2014. Det håller förstås inte. I powerplay håller han fortfarande världsklass men fem mot fem-produktionen oroar. Giroux är alltjämt lagets superstjärna och måste höja sig.

S2SHAYNE GOSTISBEHERE

Backsensationen hade det lite tyngre förra säsongen och coachen Dave Hakstols märkliga relation till Gostisbehere gör att det inte riktigt går att säga var man har honom. Var till och med petad under några matcher förra säsongen. Har förstås alla förutsättningar för att bli en världsback offensivt, inte minst med tanke på vilket powerplay Philadelphia potentiellt sett kan ställa upp med.

S3WAYNE SIMMONDS

28, 29, 28, 32, 31 är Wayne Simmonds målnoteringar de fem senaste åren om vi räknar bort den förkortade lockoutsäsongen. Han är med andra ord stabiliteten själv i detta Philadelphia. En publikfavorit som inte minst är vass runt motståndarkassen. Han kommer bli oerhört viktig och nyttig för Flyers den här säsongen också – det kan vi vara helt säkra på.

S4IVAN PROVOROV

Av alla superlöften Philadelphia har i organisationen skulle det inte förvåna om Ivan Provorov är den som kommer betyda mest för klubben under det kommande decenniet. Rysslands största backtalang på evigheter klev som rookie in förra säsongen och agerade med en självklarhet och pondus man sällan ser hos en tonårig back. Vilka steg kan han ta den här säsongen? Ganska stora, förmodligen.

S6
Lagets poängkung: 
JAKUB VORACEK
Philadelphia har många skickliga spelare men någon given poängkung finns icke. Claude Giroux har visserligen vunnit poängligan fem av de sju senaste åren men förra året var det just Voracek som drog det längsta strået. Det kan han mycket väl göra även i år. Landade på 61 poäng förra säsongen och det är knappast något den tjeckiske stjärnan egentligen är speciellt nöjd med. Han behöver nog sniffa på 70-strecket för att vara helt tillfredsställd.

S5OSKAR LINDBLOM

Det kanske är fel att förbise drafttvåan Nolan Patrick här, men Oskar Lindblom känns faktiskt som en större joker. Så sent som 2014 gick han i femterundan (!) av draften och nu är han en av de mest hajpade rookies Philadelphia haft de senaste åren. Blev utsedd till SHL:s främsta forward förra säsongen och slutade fyra i poängligan. Nu tror många att Oskar Lindblom kan ta steget in i NHL direkt och göra avtryck. Har fått träna en del med Claude Giroux under försäsongen vilket är ett tecken på att Dave Hakstol är beredd att ge svensken en stor roll per omgående.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Visst, det blev final 2010 men därefter har det inte varit speciellt mycket positivt kring Philadelphia. Man har aldrig varit någon krisklubb men heller ingen klubb som någon sett på med några ”Stanley Cup-vinnarögon”. Nu kan vi snart vara där. Visst finns det frågetecken på målvaktssidan där osäkra Brian Elliott ersatt en ganska underskattad Steve Mason. Och backsidan är just nu tunn. Framåt ser Claude Giroux och Jakub Voracek ut att vara på väg nedåt. Ändå finns det så mycket positivt att prata om kring Philadelphia.  Man har Ivan Provorov på backplats, man har Travis Konecny och en potentiell superstjärna i Nolan Patrick framåt. Man har Oskar Lindblom som en oerhört spännande rookie. Utanför NHL-truppen finns också spännande spelare som Travis Sanheim och German Rubtsov samt JVM-målvakterna Carter Hart och Felix Sandström. Man har dessutom lyckats bygga upp den här imponerande talangpoolen utan att ha varit ett bottenlag, som exempelvis Arizona, Edmonton och Toronto var innan de nu börjat vända tillbaka mot toppen. Med andra ord kan Flyers bli ett lag att räkna med inom kort. Ett första steg till en potentiellt ljus framtid kan dock tas redan den här säsongen. . Philadelphia lär knappast vara ett topplag i Eastern Conference, men nog är det ett lag som kan ta ett steg i rätt riktning och åtminstone ta en slutspelsplats. Och skulle man inte lyckas med det kan fansen åtminstone glädja sig över att ha fått se ytterligare några av klubbens stortalanger visa upp sig på den stora scenen. Det är precis vad den här sovande jätten betyder.


Claude Giroux och Shayne Gostisbehere. Foto: Getty Images

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Michal Neuvirth
37) Brian Elliott

BACKAR:
3) Radko Gudas
9) Ivan Provorov
23) Brandon Manning
47) Andrew MacDonald
53)  Shayne Gostisbehere

FORWARDS:
11) Travis Konecny
12) Michael Raffl
14) Sean Couturier
15) Jori Lehterä
17) Wayne Simmonds ”A”
21) Scott Laughton
22)  Dale Weise
24) Matt Read
28) Claude Giroux ”C”
40) Jordan Weal
51) Valtteri Filppula
54) Oskar Lindblom
64) Nolan Patrick
74) Mike Vecchione
93) Jakub Voracek

COACH: 
Dave Hakstol (coach sedan 2015)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch
tisdag 23 augusti
18:00 HV 71 - Rögle Träningsmatch
18:00 Växjö - Linköping Träningsmatch
19:00 Leksand - Brynäs Träningsmatch
19:00 Luleå - Skellefteå Träningsmatch
onsdag 24 augusti
19:00 Brynäs - Leksand Träningsmatch
torsdag 25 augusti
18:00 Frölunda - Linköping Träningsmatch
18:00 Malmö - Färjestad Träningsmatch
19:00 HV 71 - Oskarshamn Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten