Sök
Roberto Luongo.
Nyheter

FLORIDA: Identitetskris i solskensstaten

Inför förra säsongen lanserade Florida Panthers sig som en progressiv klubb som satsade hårt på modern statistik för att bli bättre. Ett kaotiskt år senare är Dale Tallon tillbaka som general manager och till coach har han utsett det tidigare råskinnet Bob Boughner – som inte alls är intresserad av statistik. Den här helomvändningen tyder på att det kan bli ytterligare en rörig säsong i Sunrise.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Nikolaj Belov, b, Traktor Tjeljabinsk (tryout), Maksim Mamin, fw, CSKA Moskva, Henrik Haapala, fw, Tappara, Jevgenij Dadonov, fw, SKA Sankt Petersburg, Radim Vrbata, fw, Arizona, Micheal Haley, fw, San José, Owen Tippett, fw, Mississauga, Brandon Pirri, fw, N Y Rangers (tryout), Harry Zolnierczyk, fw, Nashville (tryout).
Förluster: Reto Berra, mv, Anaheim, Jakub Kindl, b, klubblös, Jonathan Marchessault, fw, Vegas, Reilly Smith, fw, Vegas, Jaromír Jágr, fw, klubblös, Thomas Vanek, fw, Vancouver, Michael Sgrabossa, fw, Winnipeg, Jussi Jokinen, fw, Edmonton.

S9

S1Aaron Ekblad
Den forne draftettan hade haft två riktigt starka första säsonger i NHL innan han tappade tråden i fjol. Det berodde en hel del på skadebekymmer, men också på en ojämnare nivå. Stöket i Panthers bidrog inte till att den unge backstjärnan kunde göra sig rättvisa. Kliver in i den här säsongen, med sitt nya dollarstinna kontrakt, med höga krav på sig att lyfta sitt spel till en ny nivå.

S2Jonathan Huberdeau
Skador begränsade Huberdeau till 31 matcher i fjol. När han väl spelade visade han prov på fin effektivitet och noterades för 26 poäng på 31 matcher. 24-åringens kemi med Aleksander Barkov bådar för något gott, men då måste duon hålla sig skadefria också. Har goda möjligheter att landa någonstans runt 60 poäng.

S3Vincent Trocheck
24-åringen har etablerat sig som en av de mest pålitliga spelarna i Panthers. En stabil tvåvägsforward som både bidrar med poäng och ser till att hålla pucken på motståndarnas planhalva. Trocheck hade en Corsi på dryga 54 procent förra säsongen, vilket är extra imponerande eftersom Panthers till mångt och mycket agerade som ett bottenlag.

S4Jevgenij Dadonov
Det är svårt att betygsätta värvningen av Dadonov eftersom han inte har spelat i Nordamerika på fem år. Sedan han lämnade NHL 2011 har han blivit en KHL-stjärna som har producerat på ett imponerande sätt i både klubblaget och det ryska landslaget. Sett till vad Panthers har att tillgå är det inte omöjligt att han tar plats i en förstalina med Barkov och Huberdeau som lekkamrater.

S6
Lagets poängkung: 
Aleksander Barkov
Vore det inte för återkommande skador hade Barkov redan haft stjärnstatus i NHL. Han är inte bara en spelare som kan producera uppåt en poäng per match utan har även defensiva egenskaper i världsklass. Likheterna med Anze Kopitar är slående. Under sina fyra första NHL-säsonger har han aldrig spelat mer än 71 matcher. Nu vore det kul om han fick vara hel och kry en hel säsong så att vi får en fingervisning av hur bra han egentligen är. 80 poäng är ingen omöjlighet.

S5Henrik Haapala
Den 23-årige snidaren vann finska poängligan förra säsongen och var med om att vinna sin andra raka mästerskapstitel med Tappara. Skickligheten talar för att han ska kunna nypa en NHL-tröja, Floridas nygamla old school-mentalitet kan tala emot detsamma. Jag är inte säker på att Bob Boughner är coachen som släpper in en 175 centimeter lång europé i laguppställningen.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Orkanen Irma drabbade Florida hårt tidigare i veckan. Medan den härjade som värst runt Sunrise och Fort Lauderdale fylldes Panthers hemvist BB & T Arena av hjälparbetare som inväntade möjligheten att ge sig ut och städa upp efter ovädret. Redan innan Irma spred förödelse kring sig hade en storm rensat bort stora delar av Florida Panthers tidigare identitet. Sommaren 2016 skulle det satsas på spelare som hade bra underliggande siffror. Klubben värvade spelare som Keith Yandle, Jason Demers, Jiri Hudler och Jonathan Marchessault. Nysatsningen gav inte det resultat som man hade hoppats på. Faktum är att det inte gav så mycket till resultat över huvud taget. Den långsiktiga planen hann knappt sjösättas innan den havererade. Coachen Gerard Gallant fick tidigt sparken under förödmjukande former och ersattes av general managern Tom Rowe, som även han har hunnit fasas ut sedan dess. Nu är den tidigare avsatte Dale Tallon tillbaka som general manager och har tillsatt tuffingen Bob Boughner som ny coach, vilket antyder att klubben har gjort ett paradigmskifte och att new school har blivit old school. Det märktes inte minst under sommaren när både Jonathan Marchessault och Reilly Smith försvann till Vegas och klubben dessutom försökte trejda Jason Demers, men stoppades av backens egen no trade-klausul. Alla tre är spelare som Tallon stämplat som ”för mjuka” för hans smak och det ger en fingervisning om det identitetsbyte som klubben genomgått. Vad som är rätt och vad som är fel får framtiden utvisa. Det finns en hel del som talar för att Panthers har en ljus framtid, inte minst kärnan av unga spelare som har potential att bli riktigt bra. Men hattandet mellan olika satsningar och det faktum att ägarna inte själva verkar veta vad de är eller vad de vill vara gör att det är svårt att ta klubben på allvar. Florida Panthers har bara nått slutspel tre gånger på 2000-talet. Identitetskrisen som klubben har just nu gör att det ska mycket till för att det ska bli ett fjärde slutspel under 2018.


Aleksander Barkov. Foto: All Over Press

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Roberto Luongo
34) James Reimer

BACKAR:
3) Keith Yandle
5) Aaron Ekblad ”A”
6) Alex Petrovic
13) Mark Pysyk
19) Michael Matheson
55) Jason Demers
XX) Nikolaj Belov

FORWARDS:
7) Colton Sceviour
11) Jonathan Huberdeau
12) Radim Vrbata
16) Aleksander Barkov
17) Derek MacKenzie ”C”
21) Vincent Trocheck
27) Nick Bjugstad
38) Micheal Haley
44) Henrik Haapala
62) Denis Malgin
63) Jevgenij Dadonov
78) Maksim Mamin
90) Jared McCann
XX) Brandon Pirri
XX) Harry Zolnierczyk

COACH: 
Bob Boughner (ny)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten