140304 En hockeyhandske under ishockeymatchen i hockeyallsvenskan mellan Malmš Redhawks och TimrŒ den 4 mars 2014 i Malmš. © BildbyrŒn – COP 110 – Petter Arvidson / BildbyrŒn …
ÖVRIGT

Skandalen i träningsmatchen – utsatt för bitattack

ANNONS

Att tråkiga händelser mellan spelare äger rum på hockeyrinken händer tyvärr då och då. Men i de fallen brukar det oftast handla om tacklingar mot huvudet eller oschyssta tacklingar. Från en träningsmatch i de lägre divisionerna rapporteras nu att en spelare bitits i fingret efter en närkamp.

Nässjö HC och Ulricehamn håller båda till i division två och under onsdagskvällen drabbade de bägge gängen samman i en träningsmatch. Efter en närkamp uppstod en gruffsituation mellan Nässjöspelaren Alexander Karlsson och en icke namngiven Ulricehamnsspelare.
— Då känner jag att jag blir biten, man märker det, alltså jag såg inte att han gjorde det med jag kände det. Jag säger chockat: ”Han bet mig” varpå den ena linjedomaren bara säger: ”nej”, de trodde inte på mig. Då kastar jag min vänstra handske och mer eller mindre sträcker fram fingret framför ansiktet på honom och frågar om jag har gjort det här själv. När jag fick av handsken såg man att det hängde löst skinn vid fingret. Till slut köpte de att det var ett bett, berättar Alexander Karlsson för Smålands Dagblad, som är först att rapportera om händelsen.

FÅTT ANTIBIOTIKA

Alexander Karlsson berättar för tidningen att han inte mått dåligt efter händelsen, men tog ändå det säkra före det osäkra och gick till vårdcentralen under torsdagen.
— Jag har fått en form av antibiotika som är mot människobett. Det är en tiodagars standardkur, men sen var det inga nervproblem eller så men jag ska hålla koll så inget uppstår, säger spelaren.

Ulricehamn säger till Smålands Dagblad att de ska utreda händelsen.
— Det är oförsvarbart att bita någon på ishockeyplan, eller någon annan stans heller för den delen. Men jag kan inte dra något förhastat innan jag har pratat med vår spelare. Jag hoppas att Nässjökillen mår bra efter omständligheterna, säger Emanuel Ragnar som är sportansvarig i klubben.
Spelaren som bet fick match penalty för ”biting”.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM