Jonas Junland, LHC, EV Zug – Lausanne HC, National League A, Eishockey, 24.01.2017 PUBLICATIONxNOTxINxSUI Jonas Junland LHC EV Train Lausanne HC National League A Ice hockey 24 01 2017 PUBLICATIONxNOTxINxSUI …
Schweiziska ligan

Svenska mål och assist när schweiziska ligan tjuvstartade

Igår kväll tjuvstartade den schweiziska ligan med mötet mellan Genève och Lausanne med fyra svenskar på isen. Det blev seger för hemmalaget med 3-1, men det var hos gästerna som matchens enda svenska målskytt fanns.

Fyra svenska spelare var igång när den schweiziska ligan tjuvstartade på torsdagskvällen med mötet mellan Genève och Lausanne. Henrik Tömmernes och Johan Fransson i hemmalaget och Jonas Junland och Nicklas Danielsson hos gästerna.

Genève vann matchen med 3-1, bland annat sedan Tömmernes spelat fram Nathan Gerbe till 3-1-målet i mitten av andra perioden.
Men det enda svenska målet i matchen kom två minuter innan 3-1-målet när Jonas Junland sköt Lausannes enda mål i matchen, framspelad av Nicklas Danielsson.

Förra säsongen var Junland ligans poängbästa back med åtta mål och 31 assist på 47 matcher.