Erika Grahm.
SDHL 1

Erika Grahms häftiga satsning – blir hockeyspelare på heltid: ”En flickdröm”

ANNONS

Modos storstjärna Erika Grahm går nu all-in på ishockeyn. 26-åringen har tagit tjänstledigt från sitt jobb för att kunna elitsatsa på heltid.
– Jag har alltid undrat hur det känns att bara vara hockeyspelare, säger hon till Sveriges Radio.

Vardagen mellan de främsta herrspelarna och de främsta damspelarna skiljer sig en aning, kan man säga. Medan herrspelarna spelar inför fulla hus och drar in ett par hundratusen i månaden tvingas damerna leta inkomster på annat sätt.

Men nu väljer Erika Grahm att kliva utanför den ramen. Nu har Modostjärnan jobbat sin sista dag på sitt ”vanliga” jobb för att helhjärtat satsa på ishockeyn. Hon har tagit tjänstledig från jobbet som biljettansvarig för Modo.
– Ja, idag är sista dagen på mitt kontorsjobb. Det ska bli spännande med en ny vardag, säger Grahm till Sveriges Radio.
– Det är väl lite flickdröm. Jag har alltid undrat hur det känns att bara vara hockeyspelare. Nu har jag tagit det beslutet att satsa på hockeyn och det känns spännande.

Hon säger samtidigt att hon kommer studera något för att ”sysselsätta hjärnan” men att det blir en elitsatsning på heltid. Satsningen sker med hjälp av sparade pengar.
– Jag har jobbat sedan gymnasiet, så jag har sparat pengar. Nu är det ju OS-säsong i år, så jag kände att det är rätt år att testa det här. Därför vill jag ge det chansen.

Den 26-åriga stjärnan har varit Modos lagkapten de sju senaste åren. Hon har totalt spelat 252 SDHL-matcher för klubben med 260 poäng som resultat. Dessutom har Grahm ett SM-guld med klubben.

Med Damkronorna har det blivit fem VM och ett OS.

 

Den här artikeln handlar om: