Eric Lindros var en av spelarna som stämde NHL.
Philadelphia

NHL-klubben pensionerar legendarens tröjnummer: ”Jag är verkligen hedrad”

ANNONS

Den 18 januari nästa år blir ett speciellt datum för Eric Lindros. Då kommer nämligen hans tröjnummer 88 att pensioneras av Philadelphia Flyers.
– Jag är verkligen hedrad att Flyers ska pensionera mitt nummer, säger han till nhl.com.

Det var få som kunde undgå Eric Lindros framfart i Flyers under 90-talet. Den storväxte forwarden, som var en del av ”Legion of Doom” (bestående av Lindros, John LeClair och Mikael Renberg) spelade totalt 486 NHL-matcher tillsammans med klubben under sina åtta år i Philadelphia. Totalt tryckte han dit 290 mål och 369 passningspoäng, vilket gav imponerande 659 poäng på 486 matcher.

”FLYERS FANS HAR BETYTT MYCKET FÖR MIG”
– Jag är verkligen tacksam till hela organisationen. Jag ser fram emot att dela den här stunden tillsammans med min familj, vänner och lagkamrater och självklart Flyers fans, som har betytt så mycket för mig, säger Lindros.

Under sin karriär fick aldrig Lindros, som valde att lägga skridskorna på hyllan säsongen 2006/2007 efter en säsong med Dallas Stars, aldrig lyfta Stanley Cup. Dock vann han både OS och Canada Cup tillsammans med Kanada. 1991 draftades han som nummer ett totalt av Quebec Nordiques, men ingick i en spektakulär trejd (där bland andra Peter Forsberg var involverad) som tog honom till Flyers säsongen 1992/1993. Lindros blev förra året invald i Hockey Hall of Fame.

Den här artikeln handlar om: