Danis Zaripov.
Nyheter

Fast för doping – nu vill stjärnan utnyttja kryphål till NHL: ”Han har påbörjat processen”

ANNONS

KHL-stjärnan Danis Zaripov blev tidigare i år avstängd från ishockey under de närmaste två åren på grund av dopingbrott. Efter att hans ryska klubb Ak Bars Kazan valt att bryta hans kontrakt försöker nu Zaripov – trots avstängningen – att hitta en möjlighet att spela i NHL.

Den 25 juli slog nyheten ned som en bomb i hockeyvärlden. Tre KHL-spelare hade fastnat i dopningstester och blev avstängda från ishockeyn. Danis Zaripov, som varit en av ligans mest pålitliga poängplockare de senaste åren, var en av dem.

Trots att den 36-årige forwarden tvingades lämna sin ryska klubb verkar det som att han inte har några planer på att stå vid sidan om isen de närmaste två säsongerna. Det finns nämligen ett kryphål i regelverket som innebär att han kan spela ishockey i Nordamerika.

”HAN HAR PÅBÖRJAT PROCESSEN”
Enligt Sportsnets Elliotte Friedman har han redan börjat kolla upp sina alternativ i världens bästa liga.
– Han har påbörjat processen. En del av det är ett försök att bli berättigad att spela i NHL, och enligt några källor kommer det klarna om några veckor. Några lag har indikerat att han kommer att vara tillgänglig. Det finns fortfarande frågor kring vad anfallarens planer är inför den kommande säsongen. Hans agent, Dan Milstein, har valt att inte kommentera någonting innan några offentliga uttalanden, säger Friedman.

Zaripov har spelat totalt 476 KHL-matcher och gjort 451 poäng. Totalt har han fått lyfta ligaguldet fyra gånger. Tillsammans med Ryssland har veteranen vunnit VM-guld vid tre tillfällen. Det återstår att se om karriären fortsätter i NHL för 36-åringen.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games