Nyheter

Storseger igår – idag nollades Damkronorna av grannen

ANNONS

Sverige lyckades inte ta en ny seger efter slakten mot Tyskland igår. I stället åkte Damkronorna på en rejäl smäll mot rivalen Finland.

Nej, den här lördagen blev ingen höjdare för svensk landslagsishockey. Såväl Team 17 som Juniorkronorna och Damkronorna åkte på storförluster mot Finland. Damlandslaget föll med hela 4-0 i hemmamötet med grannlandet.

En tung smäll för Sverige som så sent som igår krossade Tyskland med hela 7-0 i Tranås. Idag var Leif Boorks landslag tillbaka på jorden igen. Finskorna vann skotten med hela 32-16 och ryckte systematiskt ifrån Sverige. 1-0 kom i den första perioden från HV71:s Riikka Välilä. Tvåan och trean kom i den andra från Luleås superstjärnor Jenni Hiirikoski och Michelle Karvinen. Det fjärde och avslutande målet kom i den tredje perioden när Susanna Tapani fick pucken förbi Sara Grahn i den svenska kassen. Grahn räddade 28 av de 32 skott hon fick på sig under de 60 minuterna.

Sverige avslutar sitt turneringsspelande i morgon när Ryssland står för motståndet. Pucken släpps 14:00 i Stiga Arena, Tranås.

Den här artikeln handlar om: