Jaromír Jágr.
utland

Anonyma svenskduon får Jaromir Jagr som chef

ANNONS

För en tid sedan åkte svenskarna Linus Svedlund och Johan Lorraine till Tjeckien för att provspela med HC Kladno i den tjeckiska andraligan. Det blev lyckat och nu har de skrivit på för resten av säsongen med klubben som ägs av Jaromir Jagr.

HC Kladno är kanske mest känd för att det är klubben som fostrat legendaren Jaromir Jagr. 45-åringen köpte dessutom in sig i klubben 2011 och äger 70% av laget som huserar i den tjeckiska andraligan.
Klubben är att beteckna som en storklubb i tjeckisk hockey, men har de senaste säsongerna haft svårt att hävda sig. Nu ska alltså anfallarna Linus Svedlund och Johan Lorraine bidra till att sätta klubben på kartan igen. Detta meddelar sajten hokej.cz.

SPELAT I KAZAKHSTAN

23-årige Linus Svedlund har Arboga som moderklubb men kom till Västerås 2011 och har sedan dess gjort 151 allsvenska matcher och 29 poäng för klubben som han var med att åka ur med i våras.
Johan Lorraine är 28 år och har spelat det mesta av sin karriär för diverse klubbar i Hockeyettan. Han har även spelat i den Kazakhiska högstaligan och gjort fyra matcher för Saryarka Karaganda i VHL som är KHL:s farmarliga. 81 poäng har det blivit för honom på 107 matcher i Kazakhstan.

Jagr är just nu klubblös i NHL och vem vet var hans karriär tar vägen. Kanske blir det en återkomst i moderklubben tillsammans med svenskduon?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL