”LÖGN” KHL-bossen Gennadij Timtjenko säger att Crowns inte är aktuella för den ryska ligan.
Nyheter

”Det är lögn att Crowns ska ansluta sig till KHL”

ANNONS

I går kom uppgifter om att hockeyprojektet Crowns fortfarande lever – och siktar på KHL-spel. Nu skjuts påståendet ned av KHL-bossen Gennadij Timtjenko.
– Det är lögn att Crowns ska ansluta sig till KHL, sade han under en pressträff i Sotji under gårdagen.

Det var i en intervju med Sportbladet som Leif R. Carlsson meddelade att hoppet att få med Crowns i KHL fortfarande lever. Affärsmannen berättade bland annat att han gärna ser att man har ett lag i den ryska ligan redan till säsongen 2018/19 och att han nu siktar på att göra Estland och arenan Tondiraba i Tallinn till klubbens hemvist, men att man först skulle behöva 100 miljoner kronor i lönebudget för att komma i gång.

Från KHL:s sida ställer man sig oförstående till Leif R. Carlssons uppgifter. KHL:s ordförande Gennadij Timtjenko sköt ned påståendet att Crowns skulle vara aktuella för spel i ligan under en presskonferens i samband med den pågående försäsongsturneringen Sotji Hockey Open i går.
– Det är lögn att Crowns ska ansluta sig till KHL. Det finns inga förhandlingar, ska han ha sagt enligt rsport.ru.

”CROWNS SKA BÄRA SINA EGNA KOSTNADER”

Det var under en presskonferens i fjol som Leif R. Carlsson redogjorde för sina planer att starta ett svenskt KHL-lag vid namn Crowns. Planerna sågades jäms med fotknölarna av såväl tyckare och experter som fans. Speciellt konkreta blev planerna heller aldrig då det inte fanns någon tydlig förklaring kring hur klubben ska finansieras.

Leif R. Carlsson har fortfarande inget tydligt svar på finansieringsbiten, men säger till Sportbladet att klubben ska kunna bära sina kostnader utan extern hjälp i form av gas- eller oljepengar likt andra KHL-klubbar.
– Putin har sagt att KHL måste vara självbärande inom sju år. Det vill säga marknadsekonomi i balans ska råda. Och det är dit som vi vill nå. Vi vill inte vara beroende av någon som pumpar in mängder med miljoner i laget och sedan bestämmer sig för att lägga ned hux flux. Crowns ska bära sina egna kostnader.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM