Martin Röymark.
Nyheter

Martin Røymark återvänder till svensk ishockey

ANNONS

Han har gjort närmare 400 matcher i SHL för Frölunda, Timrå och Färjestad. Nu är Martin Røymark klar för en fjärde svensk klubb.

Men den här gången blir det inget spel i SHL för den norske landslagsmannen. 30-åringen är i stället klar för hockeyallsvenska Modo. Det bekräftar Ö-viksklubben på sin hemsida på fredagskvällen.

Norrmannen Røymark kommer närmast från spel i finska Tappara, där han noterade 8+7 i serien och 1+1 på 18 slutspelsmatcher under lagets väg mot den finska mästartiteln. Han spelade även VM i våras.
– Vi har faktiskt fört en dialog under en längre tid där jag haft bra diskussioner med både Hans Särkijärvi och Micke Sundlöv där de hade bra saker att säga. Ju mer jag tänkte på att spela i MODO desto roligare har det känts och när det nu är klart känns det helt rätt, säger han.

Molin blir center

En annan norrman, Mats Zuccarello, var den som fick en Røymark att skriva på. Zuccarello, idag stjärna i New York Rangers, vann ju SHL:s poängliga under sin tid i Modo.
– När jag träffade Mats Zuccarello hade han bara bra saker att säga om klubben och tyckte att jag skulle skriva på direkt utan eftertanke.

Modo var på jakt efter en center men plockar i stället in ytterforwarden Martin Røymark. Därför kommer Emil Molin kliva in och spela center, säger klubbens sportchef Michael Sundlöv.
– Han känner sig inspirerad och laddad för uppgiften och vi är övertygade om att han kommer att klara av även den rollen på ett fantastiskt sätt, säger Sundlöv om Molin.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL