Roger Rönnberg och Joel Lundqvist
SHL

Duon skriver nya långtidskontrakt: ”Våra två stora ledare”

ANNONS

Det blir mycket Joel Lundqvist och Roger Rönnberg i Frölunda även framöver. Duon har skrivit nya långtidskontrakt med klubben.
– Roger är en unik ledare som är enormt lojal mot Frölunda, säger klubbdirektören Christian Lechtaler.
– Han är vår ledare och kapten, säger sportchef Fredrik Sjöström om Joel Lundqvist.

Frölundas två stora profiler kommer bli klubben trogna ett bra tag till. idag meddelade klubben på sin hemsida att såväl Roger Rönnberg som Joel Lundqvist kommer stanna i klubben.

Rönnberg har skrivit ett femårskontrakt och kommer, om han fullföljer det, vara i klubben ända till 2022. Med tanke på att han tog över redan 2013 kommer Rönnberg alltså ha varit i klubben närmare ett decennium när kontraktet löper ut.
– Jag trivs fantastiskt bra i föreningen och i stan och det är fullt naturligt att jag vill vara med på resan framåt. Vi jobbar långsiktigt i Frölunda och vi är inte klara ännu, utvecklingsarbetet kommer att fortsätta, säger han.

Rönnberg har vunnit både SM-guld och två CHL-titlar med Frölunda. Nu vill han vinna mer.
– Vi vill vinna SM-guld och CHL, det kravet har vi på oss från föreningen.

– Roger är en unik ledare som är enormt lojal mot Frölunda. Han drivs av att utveckla, har en enorm energi och leder utifrån föreningens värdegrund, säger klubbdirektör Christian Lechtaler.

Dessutom förlänger klubbikonen Joel Lundqvist sitt kontrakt. Han har redan tre SM-guld med Frölunda och tycks vara sugen på fler. 35-åringen skriver ett kontrakt ända till 2020.
– Frölunda är min klubb så valet var självklart. Jag ser fram emot att leda laget tre år till. Frölunda är en klubb som vill vinna titlar och det vill jag också, det är därför jag håller på.

Den senaste säsongen slutade med ett tungt semifinaluttåg för Frölunda, som länge var solklara guldfavoriter och imponerade oerhört i SHL. Frågan är om man nu kan ta tillbaka pokalen från HV71.
– Vi är halvvägs på den resa som började 2013 och vi fortsätter den framåt tillsammans med våra två stora ledare Roger och Joel. Det är på det sätter Frölunda jobbar, det är vår strategi, säger Lechtaler.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL