Danis Zaripov
Nyheter

BOMBEN: KHL-superstjärnan fastnade i dopingtest

ANNONS

KHL skakas just nu av en megaskandal, Tre spelare har fastnat i dopingprov – en av dem är superstjärnan Danis Zaripov. Han riskerar nu avstängning.

En bomb har briserat i KHL. Tre spelare har fastnat i dopingtest den gångna säsongen. Det rör sig om doldisen Andrej Konev från Admiral Vladivostok, den NHL-meriterade nordamerikanen Derek Smith från Medvescak Zagreb – och framför allt handlar det om Danis Zaripov. Det uppger den ryske journalisten Igor Eronko på twitter.

Sajten Allhockey.ru skriver att Zaripov fastnat i ett dopingtest under den gångna säsongen och att han nu riskerar avstängning i upp till två år. En avstängning av den magnituden skulle förmodligen innebära slutet på karriären för den 36-årige storstjärnan. Eronko skriver på twitter att Zaripov kommer stängas av i två år, Smith i 18 månader och Konev i sex månader.

Zaripov är en av ligans stora spelare. Han är trea i ligans poängliga genomtiderna, bakom Sergej Mozyakin och Alex Radulov, med sina 451 poäng på 476 matcher. Med totalt 199 mål är han tvåa bakom Mozyakin.

Mängder med meriter

Han har fyra Gagarin Cup-titlar med Ak Bars Kazan och Metallurg Magnitogorsk, Han har dessutom en rysk mästartitel innan KHL-eran. Utöver det har 36-åringen tre VM-guld med Ryssland.

Efter fyra år i Metallurg återvänder Zaripov till Ak Bars Kazan till kommande säsong. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. Frågan är dock om han får spela något – eller om han döms för brott mot ligans dopingregler.

Derek Smith, som också fastnade, har också en fin karriär. Han hade sitt livs säsong 2010/2011 då han från sin backposition sköt över 50 poäng i AHL. Då vann hans Binghamton Senators dessutom Calder Cup. Smith har spelat 94 NHL-matcher för Ottawa och Calgary. Två av de tre senaste åren har han spelat i Europa, för Zürich och Zagreb. Nu är han kontraktslös.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM