Kevin Shattenkirk.
Nyheter

Stjärnvärvningen gillar Rangers chanser: ”Står alldeles på gränsen”

ANNONS

Han var sommarens stora stjärnvärvning på free agent-marknaden när han valde att skriva ett fyraårskontrakt med New York Rangers. Nu tror Kevin Shattenkirk att han har kommit till en klubb som kommer att slåss om Stanley Cup.
– Vi står alldeles på gränsen, säger han i en intervju med nhl.com. 

Kevin Shattenkirk var den mest eftertraktade spelaren när NHL öppnade sin free agent-marknad för snart en månad sedan. Precis som väntat valde den 28-årige amerikanen att flytta ”hem” till New York och skriva ett fyraårskontrakt med New York Rangers värt 26,6 miljoner dollar, närmare 220 miljoner svenska kronor.

Shattenkirk, som är uppvuxen strax utanför New York, valde inte bara Rangers av anledningen att han ville komma närmare sin familj. Det hade lika mycket att göra med att han tycker att det är ett lag som har chansen att vinna Stanley Cup. I en intervju med nhl.com nyligen sade backen att han tycker att Rangers ”står alldeles på gränsen” till att utmana tvåfaldiga mästarna Pittsburgh Penguins om en titel.
– Jag tycker att vi är kapabla att spela mot ett sådant lag, menar Kevin Shattenkirk som spelade för St. Louis Blues och Washington Capitals förra säsongen.
– Vi har fantastiskt målvaktsspel (Henrik Lundqvist), vår försvar är snabbt och kan spela pucken, men jag tycker att vi har lite bett också.

”VI HAR ETT AV DE SNABBASTE LAGEN I LIGAN”

– Framåt har vi ett av de snabbaste lagen i ligan. Tittar man på hur Pittsburgh är byggt är det sättet de har vunnit på. Vi har bra djup i vårt lag och jag tycker att mycket handlar om just det i slutet av säsongen: hur mycket djup har man?
Rangers har genomgått radikala förändringar inför nästa säsong. Det gäller inte minst på backsidan som Shattenkirk ska hjälpa till att vitalisera. Dan Girardi har blivit utköpt och Kevin Klein har försvunnit till Europa medan förra säsongens nyförvärv från Detroit Red Wings, Brendan Smith, förlängt sitt kontrakt och löftet Anthony DeAngelo har anslutit från Arizona Coyotes.

Henrik Lundqvist har tidigare sagt i en intervju med hockeysverige.se att han gillar förändringarna som Rangers har gjort under sommaren.
– Jag tycker att stommen känns väldigt bra. Nu har vi gjort några förändringar. Några killar som har varit hos oss väldigt länge och har betytt mycket för laget har lämnat. I stället kommer det in nya killar som ska ta stora roller.
– Det är alltid spännande att kliva in i en ny säsong och det blir alltid förändring oavsett om det går bra eller dåligt. Nu är förändringen större än tidigare säsonger.

”Det finns stunder som tär på en och äter på en”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL