160830 Jenni Asserholt, HV71 poserar fšr ett portrŠtt under upptaktstrŠffen infšr SDHL den 30 augusti 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106 …
SDHL 1

Lillasyster Aho gör syrran sällskap i HV71: ”Vill något med sin hockeysatsning”

ANNONS

Selma Aho har redan gjort en säsong i HV71. Nu får hon sällskap av den två år yngre systern Selina, skriver HV på sin hemsida. Den 16-åriga backen kommer närmast från moderklubben Björklöven där det blev tre mål och en assist på åtta matcher i division 1 förra säsongen.

– Vi har följt Selinas utveckling de senaste säsongerna och vi har verkligen gillat det vi sett. Bra speluppfattning och placeringsförmåga tillsammans med ett fint passningsspel är bra grunder för en fortsatt utveckling. Dessutom har Selina en målmedvetenhet och vill något med sin hockeysatsning, vilket är utomordentliga egenskaper för att passa in i vårt lagbygge, säger Ulf Johansson, tränare i HV71 Dam.

Kontraktet med Selina Aho gäller i två år, skriver HV71 på sin hemsida.
–  Jag ser fram emot att flytta till Jönköping. Det ska bli spännande att träna och spela med HV71 dam i högsta ligan. Jag tror att miljön i HV71 kommer att hjälpa mig att ta nästa steg i min hockeykarriär, säger Selina Aho.

 

Den här artikeln handlar om: