Marc-Édouard Vlasic.
San José

”Spendera resten av min karriär med att känna frustration och hat mot NHL”

ANNONS

Han vann OS-guld med Kanada i Sotji 2014 och vill spela ytterligare ett OS. Men NHL sätter stopp – något som gör San Josés back Marc-Edouard Vlasic upprörd.

Ni kan storyn vid det här laget. NHL säger nej till att släppa sina spelare till OS i Pyeongchang i februari nästa år. Detta är något som upprört fans och spelare.
Det jag såg var helt löjligt. Det var 3 april och Gary Bettman tillkännagav att NHL-spelare inte skulle få delta vid nästa vinter-OS. Först intalade jag mig själv att de hade missat 1 april med två dagar”, skriver Marc-Edouard Vlasic själv för Radio Canada (omskriven till engelska för CBC:s räkning) om sina känslor kring beslutet.

OACCEPTABELT

Vlasic menar på att tajmingen för ligan att släppa beslutet var helt perfekt för deras egen del då Stanley Cup-slutspelet precis skulle starta och folk skulle prata om OS ett tag, men sen skulle det lugna ner sig då hockeyfansen skulle lägga mer vikt och energi kring hur det gick i slutspelet.
30-åringen skriver vidare att han inte känner besvikelse. Nej, han tycker snarare att det är helt oacceptabelt att inte låta spelarna delta.
”Spelare i NHL borde delta i olympiska spelen av två bra och enkla skäl: Först måste olympiska spelen innehålla de bästa spelarna i världen och för det andra är det det perfekta tillfället att främja vår sport över hela världen. Om NHL-spelarna inte kommer till Pyeongchang, kommer jag att spendera resten av min karriär (jag har alltid velat spela tills jag är 40, så de närmaste tio åren) med att känna frustration och hat mot NHL”, avslutar han.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL