160227 Karlskronas Robin Gartner under ishockeymatchen i SHL mellan Malmš Redhawks och Karlskrona den 27 februari 2016 i Malmš. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRN / Cop 115 …
SHL

Kontraktslöse SHL-backen om framtiden: ”Det kan bli klart nästa vecka”

ANNONS

Han har under de senaste fyra säsongerna etablerat sig som SHL-back. Nu går han kontraktslös – men inte anbudslös då han har några erbjudanden att ta ställning till.
— Det kan bli klart nästa vecka eller så kommer det kanske dra ut lite till på det. Vi får se, säger Robin Gartner till hockeysverige.se.

Robin Gartner har gått den långa vägen till att bli en etablerad SHL-back. Den i Nacka fostrade 28-åringen spenderade juniortiden i HV71 och gick sen som 18-åring till Oskarshamn i Hockeyallsvenskan. Men det riktiga lyftet i hans hockeykarriär kom i Mora under Harald Lückners ledning berättar han för hockeysverige.se.
— Jag utvecklades väldigt mycket under honom. Han hjälpte mig väldigt mycket och det är väl den gången jag utvecklats som mest om man ser från en säsong till en annan. Jag hade tre jättebra år i Mora och trivdes bra.
Backen gjorde under sina två sista säsonger i Mora 26, samt 28 poäng.

Inför säsongen 2012/2013 bytte Gartner Mora mot Örebro och fick där vara med om SHL-avancemanget.
— Det var ett fantastiskt roligt år med Peter Andersson (tränaren) i spetsen. Jag fick vara med om en resa att gå upp i SHL och det var helt fantastiskt. En krokig säsong, men samtidigt trodde man på det hela tiden eftersom vi visste att vi hade ett väldigt bra lag och efter jul förlorade vi inte många matcher.

SKADADE SIG

Gartner följde med Örebro upp i SHL, men personligen fick han en lite jobbig start med en skada som kom i vägen.
— Jag skadade mig två-tre matcher in i serien och kom väl inte riktigt tillbaka.
Det blev ett byte till Leksand säsongen efter och där berättar han att han kom in i det mer och mer.
— Jag spelade extremt mycket under tränarna där och hade ett år till med Leksand, men vi åkte tyvärr ut . Det var fruktansvärt, men så är det ibland, säger Robin Gartner med märkbar besvikelse i rösten.
Är det din största besvikelse som hockeyspelare?
— Självklart. Det var ett konstigt år. Vi började riktigt dåligt och sen spelade vi upp oss och då spelade vi ganska bra ett tag. Sen avslutade vi säsongen med 14 raka förluster och tog med oss det in i kvalet. Det var givetvis väldigt tufft, berättar han om det förlorade direktkvalet mot Malmö 2015.

KARRIÄREN FORTSATTE I KARLSKRONA

För Robin Gartner blev det hans hittills poängmässigt bästa säsong i SHL med 14 poäng för det degraderade laget. Han lämnade Leksand och karriären fortsatte i ett av lagen som gick upp den säsongen, nämligen Karlskrona HK.
— Jag har fått bra med speltid och det har varit bra på alla sätt och vis, men det känns spännande med nya utmaningar nu också, berättar han om sina två år i Blekinge.
Karlskrona valde att inte förlänga kontraktet med Robin Gartner, men det faktumet är inget som skapat någon bitterhet hos Stockholmaren.
— Jag pratade med (Michael) Sundlöv ganska tidigt och visste om att de kanske kollade på annat. Jag försökte bara fokusera på mitt spel och försöka få laget att vinna. Sen pratade jag med Sundlöv igen efter säsongen och då berättade han hur det låg till. Jag har absolut inga agg mot dem på något sätt och är absolut inte sur för att det blev som det blev, utan jag ser det som en väldigt bra grej för mig med en ny utmaning.

Vart den nya utmaningen blir någonstans är för stunden oklar. Robin Gartner berättar att han har erbjudanden utomlands att ta ställning till. Dessutom har han tackat nej till förslag från några allsvenska klubbar han ej vill namnge.
— Jag har kollat SHL och utomlands. Jag har tyckt att det varit jättekul att spela fyra år i SHL, men samtidigt har jag varit öppen för utlandet också. Sen om det blir nu eller i framtiden vet jag inte.
— Direkt efter säsongen så var det min absoluta målsättning att vara kvar i ligan, men sen diskuterar man för- och nackdelar också, säger han och berättar också att han inte ännu fått några konkreta anbud från någon SHL-klubb att ta ställning till.

 

Den här artikeln handlar om: