Scott Hartnell.
Nyheter

Veteranen överflödig – får 42 miljoner kronor för att flytta

ANNONS

Veteranforwarden Scott Hartnell är nästa spelare att bli utköpt från sitt kontrakt. På torsdagen meddelade Columbus Blue Jackets att man betalar 35-åringen drygt 42 miljoner kronor för att bli kvitt de två sista åren på hans kontrakt.

Det är utköpstider i NHL. Efter Edmonton Oilers gjort sig kvitt Benoit Pouliot och de två avslutande åren på hans 16-miljonerdollarskontrakt var det sedan Columbus tur att agera.

I ett pressmeddelande avslöjar general managern Jarmo Kekäläinen att Blue Jackets köpt ut forwarden Scott Hartnell, 35, från de två avslutande åren på hans kontrakt med klubben.
”Det är aldrig enkelt att göra sådana här drag, men såsom organisationen ser ut och det djup vi har skaffat oss på den positionen tror vi att det ligger i klubbens intresse att gå vidare”, skriver Kekäläinen som samtidigt tackar Hartnell för hans tre säsonger i klubben.

FÅR UT FEM MILJONER DOLLAR

Kanadensaren kom till klubben i utbyte för R.J. Umberger inför säsongen 2014/15. Hartnell stod för 60 poäng första säsong, 49 andra året innan han under den gångna säsongen stannade på 37. Lönetaksträffen på hans kontrakt låg på 4,75 miljoner dollar, men det återstod 7,5 miljoner dollar för de två sista åren på kontraktet.

Av dessa kommer Hartnell att få ut fem miljoner utspritt över fyra år, alltså drygt 42 miljoner svenska kronor, för att hålla sig borta.

Scott Hartnell, som har 683 poäng på 1 187 NHL-matcher, blir nu unrestricted free agent och kan skriva kontrakt med en annan NHL-klubb när spelarmarknaden öppnas på lördag.

Den här artikeln handlar om: