STANNAR. Timothy Liljegren och Adam Boqvist kommer inte att dra till OHL – trots att de plockades i importdraften i går,
Toronto

Backtalangerna nobbar OHL – stannar i Sverige: ”Massvis av lag hörde av sig”

ANNONS

De blev båda plockade av klubbar i OHL i gårdagens importdraft. Men varken Timothy Liljegren eller Adam Boqvist kommer att lämna Sverige för den kanadensiska juniorligan till hösten.
– Det var aldrig aktuellt, säger deras agent Martin Nilsson till hockeysverige.se.

Åtta svenskar valdes av klubbar i de kanadensiska juniorligorna i gårdagens importdraft. Tre av dessa är klienter som tillhört Martin Nilsson på Alterno Management – Timothy Liljegren, Adam Boqvist och Rickard Hugg.

Av dessa tre är det emellertid bara Hugg som kommer att spela juniorhockey i Kanada nästa säsong. Som Leksand meddelade tidigare i dag kommer 18-åringen att lånas ut till Kitchener Rangers i OHL nästa säsong.
– Både han och Leksand kände att det kanske inte passade att spela ett till år i J20. Han behövde ett miljöombyte, så all cred till Leksand och stort av (sportchefen Mikael) Karlberg som tyckte att det var en bra idé för honom att åka dit. Sjukt bra sportchefsjobb att kunna känna vad som är bäst för spelaren, säger Martin Nilsson när hockeysverige.se når honom i USA.

Hugg nobbades av NHL-klubbarna i draften i helgen, men ska enligt Nilsson ha vänt besvikelsen till motivation.

”NU JÄKLAR SKA JAG VISA DEM”

– Det var så klart mentalt jobbigt för honom när han var kapten på U18-VM och uttagen i U20-landslaget. Hans taggning för det är helt enorm. Det är skönt när man kan vända all negativ energi till något positivt och känna ”nu jäklar ska jag visa dem”.

Timothy Liljegren draftades av Niagara Icedogs efter att ha valts som 17:e spelare av Toronto Maple Leafs i draften på midsommarafton. Men precis som han sa till hockeysverige.se efter att ha blivit draftad är hans mål att stanna i Sverige – om han inte tar plats i Toronto förstås.
– Det var massvis av lag som hörde av sig, speciellt efter att Timothy blev tagen av Toronto för då trodde alla att Maple Leafs ville ha honom nära. Men vi sa tidigt att det inte är någon idé att lägga något val på honom för han kommer ändå inte att åka över, säger Martin Nilsson.

I fallet med Boqvist, som till vardags spelar i Brynäs J20-lag och är tillgänglig för draften nästa år, var det bara en chansning från London Knights sida, misstänker Martin Nilsson.
– Jag tror London körde en liten rövare med Adam. De hade en importplats öppen och visste att han är en jäkligt bra back, men det är inte aktuellt för honom att åka.

Den här artikeln handlar om: