William Mäkinen of Saipa during Finnish Hockey League match HIFK vs Saipa at Helsinki ice hall in Helsinki Finland on 23rd February 2017. Matti Raivio / All Over Press …
Nyheter

Från finska ligan till HockeyAllsvenskan

ANNONS

Oskarshamn har gjort klart med finske backen William Mäkinen för kommande säsong.
Den 21-årige backen kommer närmast från finska Saipa, där han sköt två mål och tolv assist på 50 matcher under den senaste säsongen.

– Jag är glad för den här chansen och det känns spännande att komma till en annan liga och ett annat land.  Jag vet att Allsvenskan är en professionell och tuff liga och det spelas en lite annan hockey än här i Finland. Jag ser mycket fram emot att komma till Oskarshamn och Sverige och hoppas kunna bidra en hel del med min offensiv, säger Mäkinen i ett pressmeddelande.

Mäkinen gjorde sin debut i finska ligan redan säsongen 14/15, men den var först under den senaste säsongen som han tog en ordinarie plats i ligan.

– William är en ung och utvecklingsbar offensiv back som jag haft koll på under ett par säsonger nu. Han har sina styrkor i passningsspelet och i powerplay där vi har förhoppningar om att att han ska göra avtryck. Det finns en stor uppsida på honom, vilket hans poängskörd under förra säsongen också viskar om. Vi har även fått fina vitsord av de referenser vi tagit på honom, säger nye sportchefen Per Kenttä.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM