Apr 21, 2017; Washington, DC, USA; Washington Capitals right wing Justin Williams (14) celebrates with Capitals center Marcus Johansson (90) after scoring the game-winning goal in overtime against the Toronto Maple Leafs in game five of the first round of the 2017 Stanley Cup Playoffs at Verizon Center. The Capitals won 2-1 in overtime and lead the series 3-2. Mandatory Credit: Geoff Burke-USA TODAY Sports *** Please Use Credit from Credit Field *** IBL …
Washington

Snart avgörs Conn Smythe-vinnarens framtid: ”Vet att han gillade att ha mig här”

ANNONS

En Conn Smythe Trophy-vinnare kan finnas på marknaden inom en snar framtid. Det är långt ifrån säkert att Justin Williams blir kvar i Washington.
– Vi får se vad som händer, säger 35-åringen enligt NBC.

När Los Angeles vann Stanley Cup 2014 blev Justin Williams en på förhand alldeles osannolik vinnare av Conn Smythe Trophy, priset som går till slutspelets mest värdefulla spelare. Med sina 25 poäng och sin ständiga förmåga att avgöra matchen knep han priset.

När Washington sajnade upp veteranen inför förra säsongen hoppades de att ‘Mr. Game 7’ skulle bidra med lite vinnarinstinkt till det ständigt underpreseterande laget. Så blev det emellertid inte, utan Capitals har fått uppleva två nya slutspelsfiaskon efter strålande grundseriesäsonger.

”Handlar om att vänta och se”

Nu löper Williams kontrakt ut. Washington kan få svårt att behålla 35-åringen, då viktiga spelare som Jevgenij Kuznetsov, Karl Alzner, André Burakovsky och T.J. Oshie också har kontrakt som löper ut. Det blir en omöjlig uppgift för Brian MacLellan, klubbens GM, att behålla samtliga spelare. Kanske blir Williams den som offras? Själv vill han emellertid gärna stanna.
– Vi har suttit ned och pratat efter säsongen, och har ett till möte planerat i veckan. Vi får se vad som händer. Jag vet att han (MacLellan) gillat att ha mig här och jag har gillat att vara här.
– Jag tror det är många saker som kommer hända den kommande månaden, som ingen riktigt kan förutse, så det handlar också om att vänta och se, säger Williams enligt NBC och syftar bland annat på expansionsdraften.

Williams har gjort 52 respektive 48 poäng på sina två säsonger i Washington, och har haft en lönetaksträff på 3,25 miljoner dollar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 maj
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL