Sök
TILLBAKA DÄR DET SMÄLLDE TILL. Anton Karlsson hoppas få uppleva ett nytt SHL-kval med Leksand.
Nyheter

”Vi ska ta tillbaka det som är vårt – en SHL-plats!”

Han fick uppelva det sagolika klivet upp i SHL med Leksand förra året. Nu är han tillbaka i klubben som återigen ska spela i Hockeyallsvenskan. För Anton Karlsson finns bara ett mål: SHL.
– Vi ska ta tillbaka det som är vårt! lyder hans krigsförklaring inför säsongen 2017/18.

Anton Karlsson från Lerum utanför Göteborg var med om en häftig resa med Leksand 2014/15. Som utlånad från Frölunda fick han vara med om Buster-sagan då laget gick upp till SHL. Nu blev det aldrig något SHL-spel för 20-åringen då Frölunda valde att ta hem honom. I stället blev det till största delen spel för honom hos Fredrik Söderström i Oskarshamn. Även då som utlånad av Frölunda.

Inför säsongen 2017/18 är den av Arizona draftade forwarden nu tillbaka i Leksand.
– Självklart kommer den resan jag var med om förra gången i Leksand sitta kvar. Det var något av det största jag har fått uppleva inom hockeyn. Att få vara med om att ta upp ett sådant hopplockat lag i SHL var fantastiskt roligt, säger Anton Karlsson till hockeysverige.se då han under en träningsledig vecka är och besöker sitt Lerum.

Du var då utlånad av Frölunda, hade du möjligheten att stanna kvar i Leksand när laget tog steget upp i SHL?
– Det var lite diskussioner om det, men Frölunda ville inte och då var det så…

Ville du själv stanna kvar?
– Klart att när man varit med om en resa vill man gärna följa med vidare på det tåget, självklart. Dessutom trivdes jag bra i Leksand och det är en bra förening så visst hade det varit ett bra alternativ.


Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic

”HAR HITTAT MITT SÄTT ATT SPELA”

Förra säsongen blev det enbart sex SHL-matcher för Anton Karlsson med Frölunda. Större delen av tiden, 48 matcher, tillbringade han i Hockeyallsvenskan. Där svarade han för sex mål och totalt tio poäng.
– Jag har haft det lite halvsvängigt senaste säsongerna och inte haft någon riktigt fast punkt, alltså jag har inte fått spela på samma ställe en hel säsong.
– I Oskarshamn fick jag mycket istid, spelade boxplay, powerplay och allt möjligt. Jag fick utveckla mig själv och bygga på ett självförtroende inför kommande säsong. Det här har nog påverkat mig på ett bra sätt.

Vilka steg i din utveckling tog du i Oskarshamn?
– Som jag sa så fick jag ett stort förtroende och fick spela mycket, att jag har det med mig gör att jag vet att för varje dag som går och varje steg jag tar så utvecklas jag. Du är inne i ”spel-flowet” där man får spela mycket. Att jag har hittat mitt sätt att spela varje säsong har hjälpt mig mycket framåt som hockeyspelare.

Var det en stor besvikelse att det inte blev mer speltid i Frölunda förra säsongen?
– Man kämpar alltid för någonting och självklart vill jag spela på en så hög nivå som möjligt. Jag tycker att det kändes bra spelmässigt när jag var tillbaka i Frölunda och självklart ville jag ha chansen att spela mer matcher. 


Foto: Bildbyrån/Robbin Norgren

”VI HÅLLER EN GANSKA LÅG PROFIL”

Redan i slutet av april stod det klart att Anton Karlsson skulle återvända till Leksand.
– Anledningen till att jag tackade ja till Leksand är att jag trivs väldigt bra i föreningen. Det känns som att vi har en fantastisk resa framför oss. Det kändes klockrent när jag pratade med ”Challe” (Mikael Karlberg, sportrådet) och dom andra som jobbar inom staben. Man har ett mål och det är att ta sig tillbaka till SHL så fort som möjligt.
– Det ska bli jäkligt kul att nu få fortsätta spela med Leksand. Speciellt med den här starka gruppen som vi har.

Tidigare NHL-stjärnan och världsmästaren Per-Erik Eklund är Anton Karlssons svärfar. Han bor sedan han återvände från USA i Leksandstrakten. Dessutom har han under ett antal säsonger jobbat inom Leksands IF. Men han har inte påverkat Anton Karlssons val av lag speciellt mycket.
– Det har faktiskt inte varit så mycket snack om det mellan oss. Vi håller en ganska låg profil då det gäller den biten. Klart att det är roligt att komma nära hennes (Caroline Eklund) släkt där uppe.

Du har även hunnit med att bli pappa, hur har det påverkat dig som människa och hockeyspelare?
– Som hockeyspelare har det inte påverkat så mycket, men som människa absolut väldigt mycket. I dag har jag lite mer ansvar att ta och det blir lite upp och ner på livet, absolut. Jag älskar det här livet och det är hur kul som helst samtidigt som jag känner att jag växer som människa.

Att få ett barn i famnen när du kommer hem från hockeyn, kan det också vara ett sätt att koppla av och få en distans till idrottandet?
– Så är det absolut. Om man gjort en lite sämre insats, jag vet hur besviken jag kan vara, att då komma hem till någon som bara ler…
– Det blir att jag har två helt olika syner på livet, ett hockeyliv och ett privatliv där du också har annat att tänka på ibland.

Hur ser du på din roll i Leksand kommande säsong?
– Jag vill absolut få ut mer av mitt spel än vad jag fick förra säsongen. Jag vill ha det som jag har haft tidigare under min karriär, att komma till mål mycket, hitta avsluten och att få fram den biten mer. Själva jobbet sitter ändå alltid där och något som jag kommer kunna göra varje dag.

Du nämnde själv att det är en speciell grupp i Leksand den här säsongen, hur skulle du beskriva den?
– Vi är väldigt många unga spelare och det roligt att man fått ihop det så. Nu på sommarträningen har vi haft ett riktigt bra go och det är kul att så många stannat kvar i Leksand som jag känner från då jag var där förra gången.
– Det känns som att vi har bra med rutin men också många som kommer under i från och som kommit in i gruppen på ett bra sätt. 

Vad är din målbild inför kommande säsong?
– Det finns bara en: att ta tillbaka det som är vårt – en SHL-plats. Det är allt som räknas.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten