Pittsburgh
SIBNER: In på upploppet i Pittsburgh

Pulsen stiger nu. Det lag som vinner i Pittsburgh ikväll kommer att spela för Stanley Cup nere i Nashville på söndag. Men jag tror inte det kommer avgöras där.

PITTSBURGH (Hockeysverige.se)
Nu börjar det kännas i kroppen att man varit iväg en vecka och gnuggat hockey. Hur fantastiskt roligt det än är att vara här så är det i stort en grind som blir ganska repetitiv efter ett tag. Resa, hotell, träning, intervjuer, skriva, äta, match, intervjuer, skriva, sova, vakna och gå på träning. Däremellan ett par förfriskande drycker när själen så kräver. Och det är inte så att jag klagar, jag bara reflekterar över hur otroligt tom man måste vara när det hela är slut om man som de flesta av mina kollegor har gjort det här sedan början av april.

Jag sitter i pressrummet i PPG Paints Arena i downtown Pittsburgh och har precis bevakat båda lagens träningar. Känslorna jag fick redan nere i Nashville består, att det är Pittsburgh som är mest sammanbitna och fokuserade. Nashville har en lite ledigare atmosfär omkring sig och det hänger kanske ihop med att väldigt få av dem varit med om det här förut. Man hade ju annars kunnat tro att det skulle vara tvärtom, att laget som nyss vunnit och ska försvara bucklan hade en lite mer avslappnad approach eftersom de har just rutinen. Men icke. Det märks faktiskt att Nashville fått lite momentum av segrarna nere i Bridgestone och nu vet de på allvar att de verkligen kan vinna Stanley Cup. Om de däremot kniper den här matchen i Pittsburgh så räknar jag med att det blir betydligt mer tillknäppt runt laget nere i Nashville i helgen.

Blotta tanken på att Predators skulle få chansen att clincha Stanley Cup i en finalmatch där nere, samma kväll som en gigantisk countryfestival avslutas i staden, ja den är så oerhört svindlande att jag väljer att inte tänka den. Och Pittsburgh är inte särskilt intresserade av att ge dem den chansen, så vi kommer att få se både Crosby och Malkin och Kessel i totalt Beast Mode i kväll och just nu känns det 80-20 att Pittsburgh skaffar sig en matchboll. De är trots allt rent spelmässigt på uppåtgående och förlorar mycket sällan på hemmaplan.

***

En kul storyline inför kvällen är ju det lilla bråk som uppstått mellan P.K. Subban och Sidney Crosby. Ni har ju läst allt om Listerinegate vid det här laget. I går kväll förkunnades det som väntat på sociala medier att läkemedelsföretaget Johnson & Johnson sponsrar Subban med vad som antagligen är en livsförbrukning av munvatten.

Det är precis såna här grejer som P.K. Subban älskar och som Sidney Crosby väl kanske inte riktigt älskar. Subban lär vara mäkta impopulär när han skrinnar ut här i arenan ikväll. Jag pratar lite med backkollegan Mattias Ekholm i ärendet:
– Det är väl inte nån av oss som är särskilt populär här, men han är ju lite frispråkig så det är klart att han kanske inte får alla sympatier, säger Ekholm och slår med den meningen alla rekord i att uttrycka sig diplomatiskt.

Pierre LeBrun intervjuar Mattias Ekholm

För Predators del är det här också något som piggar upp.
– Det är mest att vi garvar åt det. Han är en person som gillar att spexa lite, det är bara roligt, säger Ekholm.

Jag frågar också Ekholm om den där andedräkten verkligen är så dålig som det sägs.
– Nä, inte vad jag har känt. Jag har ju spelat med honom typ 100 matcher snart och nej, det har jag inte känt av, säger han med ett leende.

***

Kul sekvens under Pittsburghs frivilliga värmning här i morse. Oskar Sundqvist står som passare nere i ena hörnet och slår flippmackor upp till forwards som trampar in och tränar avslut. Vid flera tillfällen lyckas han slå passningar som inte riktigt landar där Carl Hagelin vill. Och efter att Hagelin muttrande vänt om och gjort ett nytt försök lyckas han vid det fjärde tillfället göra klassikern att slå pucken rakt på en annan puck och Hagelin förblir tomhänt. Jag är ingen läppläsare, men jag tror att Hagelin skriker ”Men vafan!” när han slår ut med armarna mot sin svenske lagkamrat.

Playmakern Oskar Sunqvist.

Känner jag Sundqvist och hans efterföljande flin rätt var det helt säkert meningen.

***

Jag träffade just Colby Armstrong på läktaren här under Nashvilles träning. Han hade mycket gott att säga om sin tid i SHL och Växjö och hyllade bland annat Johan Markussons kaptenskap. Men han minns även med fasa Nicklas Rahms hårda fysträning och drog en del sköna stories om massör Lenny Anderlyckes hårdföra sätt att behandla smällar och skador.

Jonatan Lindquist och Colby Armstrong. Samtalsämne konfidentiellt.

Colby är en hysteriskt rolig herre och enligt uppgifter en riktigt uppskattad kommentator, som jag hoppas få skäl att umgås med mer under min vistelse här.

***

På tal om att umgås. Det blev en riktigt fin bilresa upp hit till Pittsburgh med Bjurman i tisdags. I samband med första stoppet på en mack i södra Kentucky var det SÅ HÄR nära att jag övertygade Bjurman att köpa en truckerkeps med texten ”I was haulin’ before you were crawlin'”. Bland övriga souvenirer i den här lilla NRA-sektionen av bensinstationen fanns även tröjor med slogans som ”Ban idiots, not guns” och ”If you come to take my gun, you better bring yours” och ”Don’t mess with my four F’s – Family, Faith, Freedom, Firearms.”

Ohio.

Men det hade nog inte funkat så bra i varken New York eller Stockholm.

***

På tisdagskvällen fick jag återigen äran att träffa höjdarna Pierre LeBrun och Scott Burnside, antagligen de två största NHL-skribenterna i världen. Som bekant föll de ju tidigare i våras offer för ESPN:s beslut att skära ner på lönekostnaderna, men LeBrun jobbar även som kommentator åt TSN och Burnside har nyss landat ett jobb som skribent åt Dallas Stars. Och det är en intressant utveckling som säger en del om de ekonomiska styrkeförhållandena, när lagen själva knyter till sig starka skribentprofiler till sin medieverksamhet.

Trevliga herrar är det också. På baren där vi var hängde en gammal väderbiten akustisk gitarr och när jukeboxen tystnade plockade jag ner den från väggen och rev av ett par klassiska trubadurdängor för denna stjärnspäckade gruppering. Och jag fick både applåder och senare beröm av Mr Burnside himself och tuppkammen växte rejält. Det kan bli repris på liknande tilltag nere i Nashville i helgen.

***

Pontus Åberg är ett av många utropstecken i Predators. Inte minst sedan han lurade skjortan av Olli Määttä och gjorde det där vansinnigt snygga målet i den andra finalen. Efter att ha spenderat större delen av säsongen i AHL blev han uppkallad för gott i våras, och nu lever han drömmen.
– Det är speciellt. Det trodde man inte under säsongen, men det var väldigt kul att bli uppkallad inför slutspelet och få vara med på den här resan, säger han med sedvanlig ödmjukhet.

Jag tror det är en stor tillgång för Nashville att ha killar som är utvilade och massor av energi så här på sluttampen, för det var ju faktiskt lite så här det var för Pittsburgh ifjol när Sheary och Rust kom in från AHL och fyllde stora roller. Nu är det Åberg och Gaudreau som gör likadant i Nashville. Och Peter Laviolette har mycket riktigt hyllat Pontus i flera intervjuer under slutspelet.
– Han sa senast när jag blev nerskickad att det inte berodde på mitt spel, utan att de har så många på kontrakt. Så det var kul att få komma upp. Vi är ett ungt lag som vill ha mycket fart och eftersom vi är så pass unga så orkar vi mycket också, säger Pontus.

Kul för Pontus. En snäll och lojal spelare, en av de här killarna som inte ger upp och flyttar hem utan väntar ut chansen och tar den när den kommer.

***

En och samma reporter från franskkanadensisk TV-kanal kliver vid upprepade tillfällen rakt över den stora pingvinen i Pittsburghs magnifika omklädningsrum. Han har tur att inte ”Bengan” Hörnqvist ser honom, för då hade det blivit liv.

Inte heller är det någon mer än jag som ser när Viasat-Martin stövlar rakt in i samma omklädningsrum med en stor Sharks-keps. Säg så här: hade han gjort samma grej förra året hade det blivit HYFSAD uppståndelse.

Viasat-Martin håller på Sharks och är inte rädd för att visa det.

***

I går spelade U2 på Heinz Field och i morgon spelar Tom Petty här i arenan. Det är alltså fullt ställ och massor av folk i Pittsburgh. Men samma hockeyfeber som i Nashville är det knappast. De har som sagt varit med förr i den här staden.

Men timmarna före match lär det bli som ifjol, med stor trängsel utanför arenan. Förra året tog det 45 minuter att gå 300 meter genom folkhavet.

Pittsburgh har jag inte sett mycket av den här gången. Smålänning som jag är fanns inga hotellrum i stan till annat än rent astronomiska priser, så jag valde istället ett motell utåt flygplatsen till. Igår spenderade jag hela dagen där med att skriva texter och jobba med diverse trängande jobbgöromål. Sedan blev det ensammiddag på Bahama Breeze och lite shopping i närliggande köpcentrum. Idag har jag Ubrat mig in till centrum och ska hänga kvar i arenan hela dagen. Men visst, sämre kan man ju ha det.

I natt blir det några timmars sömn direkt efter matchen och sedan dundrar jag och Bjurman söderut i Jaguaren igen i morgon bitti. Återkommer med krönika om matchen, antingen direkt efteråt eller när jag landat in i Nashville imorgon kväll.

Mitt tips? Pittsburgh vinner tämligen odramatiskt med 4-2.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 03 december
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Luleå - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten