Sök
170429 HV71:s Sportchef Johan Hult hŒller ett tal till spelarna i omklŠdningsrummet efter final 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och BrynŠs den 29 april 2017 i Jšnkšping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107 …
SHL

Nya spelare på väg in i HV71: ”Inom två veckor ska vi ha fyllt de flesta platserna”

Efter SM-guldet har omsättningen på spelare i HV71 varit stor. Men trots att hela tolv spelare har lämnat klubben tror sportchefen Johan Hult att truppen snart är spikad.
— Jag räknar med att vi fyllt de flesta platserna inom två veckor, säger han i en intervju med Hockeysverige.se

Den 29 april säkrade HV71 klubbens femte SM-guld efter ett avgörande på övertid i den sjunde och avgörande matchen mot Brynäs. Trots att det bara har gått drygt en månad sedan dess har HV71:s sportchef Johan Hult redan hunnit smälta guldet.
— Det har varit en fantastik tid, men det går faktiskt ganska snabbt över. Mycket snabbare än vad jag trodde. I och med att vi blev klara med säsongen så sent så fanns det egentligen inte så mycket tid att ta det lugnt på utan jobbet inför nästa säsong startar ganska snabbt, säger han när Hockeysverige.se ringer upp honom för en intervju och medger samtidigt att han ganska sent insåg att det kunde bli guld.
— Det var en otroligt bra säsong där många slitit oroligt mycket för det där guldet, både spelare och ledare. Det är många runt laget som har investerat mycket tid och kraft i det. Sen är det ju så att det skiljer otroligt lite i finalen, det var väldigt små marginaler och den här gången trillade det till oss. Det är ju inte förrän nu i efterhand som man fattar hur nära det egentligen var att vi hade stått här med silver istället. Jag ska inte säga att vi gick under radarn men vi fick jobba ganska ostört från favoritskap. Det gjorde att vi hela tiden kunde jobba i nuet och utvecklas oss från där vi var då. Men det var nog inte förrän vi var i finalen när vi var ett lag av två kvar som jag kände att vi hade en rimlig chans att vinna.

Varför tror du att just HV71 stod som segrare?
— Det är svårt att säga när man inte är insatt i andra klubbars verksamhet. Men vi har haft en tydlighet i det vi har gjort som jag tror har gynnat spelarna. Vi har haft riktigt bra kvalitet på våra träningar. Vi har också haft en enorm glädje i laget och runt laget. Sen är det klart att det var en bra mix av unga spelare som växer i rätt lägen och rutinerade killar som visar vägen. Men framförallt det här med glädjen tror jag var viktig. Det var kul att gå till jobbet och tycker man det är kul så tror jag att man presterar bättre också.

Foto: Stefan Persson / BILDBYRŁN

Mycket av HV71:s framgång berodde på glädjen i laget, enligt Johan Hult

Just glädjen i laget var det också många spelare i laget som pratade om både under säsongen och efter sista matchen. Exempelvis Pär Arlbrandt pratade om att han aldrig haft så roligt i ett lag tidigare. Johan Hult tror att det beror på att det inte var så stora förändringar i truppen från säsongen innan.
— Vi fick ju behålla en stor grupp från säsongen innan, det var väl fyra spelare som kom in bara. Så vi hade en stor trupp ganska tidigt på försäsongen som körde ihop hela sommaren. Då kom gruppen ihop på ett bra sätt. Sen hade vi också ganska många kilar som bjöd på sig själva.

Ja i år blir det tvärtom då med stor omsättning på spelare från förra säsongen, hur tror du det kommer att påverka lagets prestation?
— Jag gläds åt spelarna som får chansen i NHL och KHL. Jag hoppas att spelarna som varit här får med sig någonting nu när de lämnar HV71. Det är klart att det är en utmaning vi har framför oss, men en rolig utmaning.  Får man behålla en stor grupp spelare kan man ju korta ner en del moment som killarna känner igen. Det funkar ju inte nu utan nu gäller det ju att vara noggranna och inte ta några genvägar. Man får liksom ta ett steg tillbaka i processerna så att alla spelare är med på vad som händer. Vi måste se till att sätta vårt spel och få en bra gruppkemi med killarna. Vi har ju en kontinuitet runt laget med ledare. Där är det inga förändringar vilket jag tror är bra.

Mycket har hänt i truppen under den dryga månad som har gått sedan sista matchen spelades. Tolv spelare har lämnat och fem spelare har kommit in och än finns det en del håll att fylla.
— Jag räknar med att vi ska ta in tre spelare till i truppen. Jag vill ha två målvakter, åtta backar och fjorton forwards när vi startar upp kommande säsong. Det vi vill ha är en känsla av att spelaren vill vara i HV71, det är viktigt för oss. Att man bjuder på sig själv till gruppen och på sin kompetens. Man ska vara beredd att tävla och jobba hårt.

Har du någon som är nära att skriva på?
— Det är både samtal som förs och rena kontraktsförhandlingar. Sen är en förhandling alltid en förhandling och alla ska vara nöjda. Därför är det svårt att säga om det är mer eller mindre nära. Men jag räknar med att vill fyller åtminstone ett par av platserna inom de närmsta två veckorna innan spelarna går på semester här.

Är Dylan Reese en av dessa spelare?
— Dylan är definitivt en av spelarna vi för samtal med. Vi vill ha kvar honom, han är en duktig hockeyspelare och bra person. Han är engagerad och han har ett år på nacken i ligan vilket vi värdesätter högt.

För två somrar sedan var det turbulent i klubben efter att Andreas Johansson fick lämna HV71. Men när sedan Johan Lindbom tog klivet upp som huvudtränare gjorde hela föreningen en ny, långsiktig satsning. Målsättningen gjordes om och blev mer realistisk och trots att det nu blev guld den här säsongen kommer man inte rucka på den planen.
— Föreningens mål den gångna säsongen var topp sex i grundserien och det lyckades vi med. Säsongen som kommer nu vill vi vara topp fyra i grundserien och att vi över tid ska vara en förening som alltid slåss om en plats i topp fyra i SHL. Gör du det över tid så finns det goda förutsättningar att slåss om guldet varje säsong också.

Tror du fansen kommer kräva mer nu i och med att ni vann guld eller har ni köpt er mer förtroende?
— Vi har fantastiska fans. Vi har haft dålig utdelning sportsligt sedan 2010 egentligen men trots det har fansen och sponsorerna varit väldigt bra och vi känner ett stort stöd. Det är nog mer stöd än krav från både sponsorer och fans, säger Johan Hult och avslutar:
— Min förhoppning, och jag tror att det är så, är att fansen och sponsorerna är med på föreningens målsättning och stöttar oss i det.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten