Scott Stevens.
Nyheter

Hjälpte NHL-svensken på rätt köl – nu säger forne backstjärnan upp sig

ANNONS

Han hade stor del i Jonas Brodins lyft i NHL den gångna säsongen. Nu väljer emellertid den tidigare backstjärnan Scott Stevens att säga upp sig från sitt jobb som assisterande coach för Minnesota Wild.

Svenske VM-guldbacken Jonas Brodin upplevde sin kanske bästa NHL-säsong med Minnesota Wild. I en intervju med hockeysverige.se i samband med VM i Tyskland pekade den 23-årige värmlänningen ut Wilds assisterande coach Scott Stevens som en av de stora orsakerna till att det hade lossnat för honom personligen.
– Han har varit grymt viktig för mig, sade Brodin.
– Han har så mycket erfarenhet själv som han är bra på att förmedla, framför allt små detaljer som kan göra stor skillnad. Han kommer hela tiden och visar klipp på saker som till exempel var du har klubban och vilken skillnad det kan göra om du gör en liten justering.

Någon fortsättning i det lyckosamma samarbetet blir det inte mellan Stevens och Brodin. I går sade hall of fame-backen nämligen upp sig från sitt jobb som assisterande coach till Bruce Boudreau. Anledningen är att han vill komma närmare sin familj hemma i New Jersey.
– Det här är den tuffaste delen av jobbet, att flytta i väg från sitt hus och vara borta från familjen, säger Stevens till startribune.com.
– När man har varit på ett och samma ställe under en längre tid är det lite tuffare än man tror att bara resa på sig och flytta. Men jag hade ingenting annat än en fantastisk upplevelse i Minnesota.

Under sin aktiva karriär var Scott Stevens, 53, en av NHL:s bästa och mest fruktade backar på grund av sitt fysiska spel.  New Jersey Devils, där han spelade under merparten av sin karriär, vann tre Stanley Cup-titlar med Stevens som kapten mellan 1992 och 2004. När Devils vann titeln 2000 fick Stevens Conn Smythe Trophy som slutspelets mest värdefulla spelare. 2007 valdes han in i Hockey Hall of Fame i Toronto.

Fruktade legendaren bakom Tre Kronor-backens lyft: ”Har sett hans tacklingar på YouTube”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL